Nyitott hétvégére és fórumra hívnak a kastélyszállodák

Forrás: turizmus.com

 2015. április 26. 09:51

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége első alkalommal rendezi meg május 14-én a Kastélyszálloda Fórum című szakmai napot. A rá következő három napban pedig a tagszállodák nyitott hétvégén mutatják be az érdeklődőknek a történeti házakat.

Lehet-e nyereségesen üzemeltetni egy kastélyt ma Magyarországon? Milyen lehetőségei vannak egy befektetőnek? Hogy működik ez külföldön? – ezekre a kérdésekre keresi a választ a Kastélyszálloda Fórum, amelyet május 14-én a budavári St. George Hotelben rendeznek meg – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége.

A rendezvény legfőbb célja, hogy különböző hasznosítási modelleken keresztül valós képet adjon a jelenlegi kastélyhelyzetről Magyarországon. Hazai és külföldi szakemberek mondják el tapasztalataikat a magántőke bevonásáról, a nyereséges üzemeltetés titkairól, valamint a meglévő központi támogatások és pályázatok lehetőségeiről. A szakmai fórumot hagyományteremtő szándékkal, évente szeretnék megrendezni, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Fotó: St. George Hotel

 

A fórumot követően, május 15–17. között bárki betérhet majd látogatóként a szövetség tagszállodáiba, és részt vehet a napi két alkalommal induló ingyenes házbemutatón. Aki pedig a történelmi falak között május 15-ére szállást is foglal, azt a következő éjszakát ajándékba kapja. A Kastélyszállodák Nyitott Hétvégéjén további akciókkal is várják a látogatókat a szövetség tagjai.