Nyitva a Prestige Hotel, próbaüzemben a Costes Downtown

Szerző: Horváth Ágnes

Forrás: turizmus.com

 2015. május 20. 19:46

Április elsején fogadta első vendégeit a budapesti belváros legújabb, négycsillag superior minősítést megcélzó szállodája a Prestige Hotel Budapest, ahol a vendéglátásról – Magyarországon egyedülálló módon – egy Michelin-csillagos étterem csapata gondoskodik.

Mint a szerdai sajtótájékoztatón megtudtuk, a 85 szobás szálloda a 332.-ként bejegyzett budapesti hotel a nyitás óta eltelt közel két hónapban magas foglaltságot magas árakkal tudott realizálni, és a szállásközvetítő oldalak előkelő helyen listázzák. Ennek titka Gaál Miklós szállodavezető szerint a szív és a szerviz együttesében rejlik, a hotel személyzetének motiváltságában rejlik. De persze nem elhanyagolható a lokáció sem, valamint a tapasztalt szállodaipari szakemberek felügyeletével zajló külső- és belsőépítészeti megoldások.

 

Géher Zoltán, a Continental és a Prestige Hotel brandmenedzsere nem az egyedüli, aki mindkét szállodában dolgozik, az értékesítési és marketing, a HR és a műszaki csapat több tagja is ingázik a Dohány és a Vigyázó Ferenc utca között. A Prestige személyzete egyébként 35 főből áll, és nagyjából ugyanennyien dolgoznak a teljes food & beverage-et ellátó Costes Downtown csapatában is.

 

És ahogy Géher Zoltán elmondta: a szálloda tulajdonosa, Mazen Al Ramahi már 2008-ban kinézte magának az épületet, akkor azonban sokallta árát, és helyette inkább a Continental Hotelbe invesztált, öt évvel később viszont már jóval kedvezőbb feltételek mellett vásárolhatta meg az ingatlant. Ami pedig a szállodai étterem kiszervezését illeti, már a Continentalban is gondolkodtak kiszervezésén, de végül az Araz Étterem házon belül tartása jó döntésnek bizonyult, a Prestige-ben viszont olyan partnerre leltek, akinek nem tudtak nemet mondani.

A Costest tavaly ősszel kereste meg Mazen Al Ramahi, miután megtudta, hogy éppen újabb helyszínt keresünk - a Ráday utcai étterem ugyanis bár jól megy, számos tényező gátolja további fejlődését – idézte fel Gerendai Károly, az első Michelin-csillagos budapesti étterem tulajdonosa. – A Prestige Hotel mind lokációban, mind lehetőségeiben megfelelt elképzeléseinknek, így most a két egységet párhuzamosan üzemeltetjük, ami számos kihívást rejt, hiszen egyaránt szeretnénk megfelelni a saját és a vendégek elvárásainak.

A hatvan férőhelyes Costes Downtown jelenleg próbaüzemben működik, hivatalos nyitása június 4-ére várható, addig csak a szállóvendégeket szolgálja ki. Ugyanakkor a Costes a Ráday utcai étterme május 20-án egy hónapra, felújítási munkák miatt bezárt, csapata pedig átköltözött a Costes Downtownba és a náluk foglaló vendégeket is ide irányítják. Ez idő alatt a személyzet tréningezését is el tudják végezni, hogy felkészülten várják a hivatalos nyitást.

 

Az étterem konyhájában látványkonyha is helyet kapott, és hamarosan érkezik a séfasztal is, amelynek koncepcióját még nem véglegesítették. És persze az étterem tulajdonosai és vezetői remélik, hogy az új egységgel is kiérdemlik a Michelin-csillagot.

Miguel Vieira, a Costes séfje elmondta: neki is újdonság a 35 fős étteremben feltálalt heti öt vacsoramenü után egy komplett szállodai vendéglátó-részleg. Ám a konyha itt is szezonális és helyi alapanyagokra épülő lesz, laza, oldott hangulatban, ahol a pólóban és a dizájner-ruhákban érkező vendégek egyaránt jól érezhetik magukat.

 

Látványos megoldások

A Dunához közeli, Hild József által tervezett épület műemléki homlokzata a felújítás során visszakapta eredeti szépségét, a szállodába belépve visszaköszön a monarchiabéli nagypolgári elegancia. Az épület üvegtetőt kapott, és hat emelet magasságban, „kifordítva" mutatja meg az eredeti szerkezetet.

 

A Prestige Hotel Budapest tervezésén és kivitelezésén ugyanaz a csapat dolgozott, akik a már meglevő hotelekben is. A szálloda építésze Hegedűs Péter, a belsőépítészeti tervek pedig Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde munkáját dicsérik. A vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat kiválóan ötvözik a szálloda 85 szobájában, melyek 4 kategóriában kerültek kialakításra: standard, deluxe, executive és lakosztály. A szobák tereit prémium minőségű Harlequin Leonida Velvet textilek uralják.

Az épület tervezőjéről, Hild Józsefről elnevezett konferenciaterem 40 fős, exkluzív megbeszélésekre és rendezvények befogadására alkalmas, modern audiovizuális technikával rendelkezik. Különlegessége az Angliában készült, kézzel festett egyedi arany tapéta, valamint a gyönyörű kristálycsillár és fali lámpák. Az érkező vendégek kényelméről egy 29 férőhelyes, háromszintes mélygarázs is gondoskodik.