Ők a legjobb kutyabarát szolgáltatók

Forrás: turizmus.com

 2017. november 17. 12:59

2017-ben, negyedik alkalommal írta ki a Kutyabarát.hu és partnerei az Év Kutyabarát Helye pályázatot, amelyre rekordszámú nevezés érkezett: a 11 kategóriában 124-en versengtek a címért.
A pályázat célja minden évben a felelős kutyatartás népszerűsítése és a kutyabarát szolgáltatók, munkahelyek bemutatása. 2017-ben a már ismert kategóriákon túl egy új is bekerült a pályázók körébe, az üzletközpontok, plázák csoportja. Egy év alatt másfélszeresére nőtt a pályázók száma. Idén a legerősebb kategória a munkahelyeké volt, de az éttermeknél is növekedés mutatkozott, az üzletközpontok kategóriáját pedig a jövőben minden évben állandó kategóriaként fogjuk megjeleníteni – jelentette be Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarát.hu és az Év Kutyabarát Helye projekt alapítója, a Larus étteremben tartott díjátadón.

Magyarországon közel másfél millió felelős kutyatulajdonost tartanak számon, a kutyatartás ma már nagyon sokban megközelíti a nyugati országok kutyatartási színvonalát. A kutyatartók többsége családtagként gondol kedvencére és vele együtt tervezi a hétköznapokat, a szabadidős tevékenységeket és a nyaralást is.

A közönség szavazatain túl a díjazottak kiválasztásánál a zsűri döntését nagyban befolyásolta az adott hely állatvédelemmel kapcsolatos tevékenysége, társadalmi felelősségvállalása is.

Tizenegy kategóriában, 124 pályázónak 34 díjat adtak át, nagy-nagy csaholások közepette, ugyanis nagyon sok nyertes elhozta magával kutyáját is. Szálloda kategóriában a legtöbb szavazatot a Szépalma Hotel és Ménesbirtok kapta, a zsűri az Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági tábor teljesítményét értékelte legjobbnak, a Travelo.hu különdíja a  Hotel Sopronnak jutott. A panziók és vendégházak között a Bacchus Apartman - Borbarlang Vinotéka, Badacsony, valamint a  Gyékényes-Vízpart, illetve a Kosbor Panzió Stílusos Vidéki Szálloda képviselői járulhattak a zsűri asztalához.

A budapesti éttermek közül a Hari Kebab, a BB'z Bar & Grill bizonyult legjobbnak, és két különdíjat is kiosztottak. A Budapesti kávézó kategóriában a legtöbb szavazat a Vasmacska Kávézoo-nak jutott, a zsűri a No. 13 kultúrkocsmát értékelte leginkább. Különdíjat kapott a Madal Cafe - Espresso and Brew Bars. A vidéki éttermek közül a legtöbb szavazatot a Panificio il Basilico  ( Szentendre) kapta, a zsűri a győri Komédiás éttermet választotta, és több különdíjat is kiosztottak. De jutott díj Balatonlellére, Kéthelyre, Pécsre, Gödöllőre, Szegedre is.  Ma már külön kategóriát képeznek a  cukrászdák, romkocsmák, valamint a sörözők is.