Ők a legjobbak a szakma és a nagyközönség szerint

Forrás: turizmus.com

 2020. április 03. 11:36

Idén is lezajlott a Best of Budapest & Hungary szavazás, a díjátadó menete a járvány miatt azonban módosult: az okleveleket elektronikus úton kapják meg a díjazottak, a különdíjasok üvegszobrait pedig kiszállítják.

A szavazás során a nagyközönség arról döntött, mely szolgáltatókat tartja 2019-es teljesítményük alapján a legjobbaknak, a szakmai zsűri a különdíjasokról határozott: 17 szakembernek ítélt különdíjat, egyvalaki pedig különleges elismerésben részesült.

Az online közönségszavazás során 15.107 szavazat érkezett, s az összesítést követően a kiadó végül 353 szolgáltatónak ítélt díjat, azok 2019-es teljesítményét méltatva és elismerve. Idén 45 kategóriában versenyeztek a szolgáltatók, így összesen 45 kategóriagyőztes született: ők a legjobbak közt az elsők, az úgynevezett ’Best in Class’ oklevelek nyertesei.

A különdíjasok kiválasztásához a kiadó és a mindenkori főszerkesztő egy jól átgondolt, legalább 25 nevet tartalmazó listát terjesztett az előző év különdíjasaiból álló zsűri elé, akik élhettek vétójoggal, vagy megerősíthették a jelöltek pozícióját. Jövőre az idei különdíjasokból áll majd a zsűri.

 

KÜLÖNDÍJASOK

 

ÉLETMŰDÍJ: Meskál Tibor, a régi vágású úriember, aki egész karrierjét luxusszállodákban töltötte, s akinek a személye a budapesti Corinthia szállóban már-már fogalom.

AZ ÉV BUDAPESTI SZÁLLODÁSAI: Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a Mellow Mood Group tulajdonosai, a magyar szállodaipar karakteres és lendületes párosa, a Párisi Udvar Hotel Budapest üzemeltetői.

AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA: Poncsák Pál, az Avalon Resort & SPA szállodaigazgatója, azért, amit Miskolc idegenforgalmáért tett.

AZ ÉV GASZTROVÁLLALKOZÓJA: Pintér Máté, a Barside koktélbár, a Cupákos, a Raqpart és újabban a Felix ötletgazdája és stratégiai vezetője.

AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESEI: Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, akik egy pincében, a bulinegyed közepén hozták létre Budapest legjobb kisvendéglőjét, a Fricska Gastropubot.

AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESE: Ásványi Rita, az Almalomb Kulináris Kitérő és Találkozóhely tulajdonosa, aki elérte, hogy Hosszúhetény sokak számára egyet jelentsen a kulturális és kulináris feltöltődéssel.

AZ ÉV SÉFJE: Veres István, a tavaly Michelin-csillagot szerző Babel Budapest tehetséges séfje, és a Bocuse d’Or magyar döntőjének legújabb nyertese.

AZ ÉV EXECUTIVE SÉFJE: Roland Holzer, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest főszakácsa, aki a Ten Roomsban tartott rendezvények és a The Kitchen Caters által kiszolgált események cateringjéért is felel.

AZ ÉV CUKRÁSZA: Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza, aki olyan gusztusosan ötvözte a macaront és a mille feuille-t, hogy azzal bekerült a So Good magazinba, amit korábban magyar cukrász még nem tudott megugrani.

AZ ÉV PÉKJE: Kovács Bea, aki néha énekel a kenyereinek, de nem csoda, hiszen karvezető. Kisapátiban, a Búzalelke pékségben csodás kenyerek sülnek így.

AZ ÉV GASZTRO-VIDEÓSA: Terei Miklós, a Standról készült zseniális kisfilm operatőre, rendezője és vágója, aki állandó kísérője a Bocuse d’Or hazai versenyzőinek és minden valamire való gasztrorendezvénynek.

AZ ÉV GASZTRO-SHOWMANJE: Lakatos Márk, az igencsak sokoldalú, vendéglátós-stylist és szakácskönyv-szerző gasztroarc.

AZ ÉV GASZTROBORÁSZA: Mérész Sándor, az Etyeki Kúria borásza, aki véletlenül lett borász, bár aki kóstolt az utóbbi évtizedben Etyeki Kúria bort, erre csak annyit mond: véletlenek márpedig nincsenek!

AZ ÉV SOMMELLIER-JE: Evans Viktória, aki 2019. januárja óta a Caviar & Bull étteremcsoport teljes bor- és italkínálatáért felel mind a hat étteremben, Máltán és Budapesten.

KÜLÖNLEGES ELISMERÉS A VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELMUTATOTT TELJESÍTMÉNYÉRT

Kapja: Herczeg Ágnes, az első magyar női Master of Wine aspiráns, borstratégiai tanácsadó, borbíra és oktató, nemzetközi borszakértő, sőt, a borszakma egyik legígéretesebb szakértője 2019-től, mióta elnyerte a WSET és az IWSC ’Future 50’ nemzetközi díjat.

Kapcsolódó cikkek

Gundel à la Rosenstein

2019. november 24.