Ezek lettek az Év Szállodái

Forrás: turizmus.com

 2017. február 26. 14:51

Átadták az Év Szállodája 2016 címeket: a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által tavaly negyedszer kiírt pályázatra összesen 16 öt-, négy- és háromcsillagos szálloda jelentkezett. A szállodás szakma Oscar-díjával a minőséget jutalmazzák, összetett szempontrendszer szerint.

Ötcsillagos kategóriában a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa érdemelte ki a címet, a négycsillagosok között a fővárosban a Buda Castle Fashion Hotel, vidéken az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort. A háromcsillagos szállodák közül a fővárosi The Three Corners Hotel Art lett a legjobb.

A Corinthia Budapest szállodában megtartott díjátadón különdíjakat is átadtak: a legdinamikusabb szállodai teljesítmény-növekedésért a gödöllői Erzsébet Királyné Szálloda, az innovációért a vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton, a legjobb személyzeti politikáért a Radisson Blu Béke Hotel Budapest vehette át az elismerést, a Főnix díjat az ibis Styles Budapest City kapta, Az év tematikus szállodája pedig a Buddha Bar Hotel Budapest Klotild Palace lett.

Az év szállodáinak vezetői a díjátadón

Fotó: Csárdás Ferenc

A zsűri a pontozáskor értékelte a magas üzemelési színvonalat, a piaci részesedést és növekedést, a vendégek elégedettségét, a minőséget, a személyzet oktatását, elégedettségét, és a társadalmi felelősségvállalást is. A zsűri megbízásából minden szállodában mystery shopping is zajlott, azaz próbavásárlást is végeztek.

A díjátadó házigazdái, Könnyid László és Náray Erika

Fotó: Csárdás Ferenc

A díjátadón Könnyid László ügyvezető elnök elmondta: a kiírásra színes, lényegre törő pályázatok érkeztek, amelyekből átjött a büszkeség, a szálloda és a saját brand ismerete, szeretete. A hotelek munkájában tavaly előtérbe került a vendégvélemények kezelése, az innovatív technológiai fejlesztések és a fiatalos kreativitás, valamint a helyi beszállítók előnyben részesítése. A pályázatokban megfogalmazott best practise-eket idén is közzéteszik az MSZÉSZ weboldalán.