Okmányolvasás: így felelhet meg az új előírásoknak és a vendégelvárásoknak egyszerre

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. május 09. 10:47

A kötelező okmányolvasás tavaly szeptemberi bevezetése komoly dilemma elé állította a szállásadókat: a készülék vagy az app éri meg jobban?

Mostanra viszont új szempontok kerültek előtérbe, például a távoli bejelentkezést és a csoportos okmányátadást támogató funkciók. Íme, egy megoldás, ami minden igényt kipipál.

A mobilalapú okmányolvasás eddig főleg a rugalmas árazás és a helyfüggetlen felhasználás miatt volt népszerű a hagyományos dokumentumolvasókkal szemben. Ma már azonban a legtöbb szálláshely egymás mellett használja a két megoldást, különösen, ha a hirtelen megugró vendégforgalom miatt egyre hosszabbak a sorok a recepciónál.

A GoodID Scanner viszont ennél is több előnyt tartogat, amivel egyszerre csökken a várakozási idő, és nő a biztonság és az ügyfélélmény.

Okmányátadás otthonról, biztonságosan

A szabályozás értelmében a vendégek már érkezés előtt megoszthatják az okmányadataikat – a személyazonosságukról azonban a szállásadónak kell meggyőződnie. A GoodID a piacon egyedül alkalmas arra, hogy a vendégek az irataikat a személyazonosságuk igazolása mellett pár kattintással, digitális irattárcából továbbítsák a szállásadóknak.

„A GoodID egy mobilra telepíthető digitális irattárca, amivel a felhasználók egyszerűen, mégis a legszigorúbb biztonsági előírásokat betartva rögzíthetik és oszthatják meg az adataikat különböző szolgáltatókkal. Erre a megoldásra épül a GoodID Scanner is” – magyarázta Deák András, az ID&Trust üzletfejlesztési vezetője.


Így érdemes nekifutni az új szezonnak

A VIZA-rendszer őszi bevezetése után sok szálláshely a mostani nyitás során szembesül majd az új törvényi kötelezettségekkel. A GoodID Scannerrel gyorsan – és kedvezményesen – zökkenőmentessé tehető az új szezon: a hat hónapos előfizetés most öt hónap áráért elérhető, a távoli okmányátadást pedig május végéig díjmentesen próbálhatják ki az új előfizetők.

További információk és előfizetés itt.

(X)