Okos F&B koncepció: hasznos tippek a Rationaltól

Forrás: turizmus.com

 2019. október 01. 14:11

Egyre több az olyan hotel, ami csak korlátozott szolgáltatást nyújt. Miközben a vendégek egyre árérzékenyebbek, a döntésben más szempontok is fontossá válnak. Néhány hotellánc már alkalmazkodott a trendhez, és bevezette a szofisztikált F&B koncepciót.

Az is számíthat néhány biztos pontra, aki egy korlátozott szolgáltatásokat nyújtó szállodában száll meg: a barátságosságra, a kényelmes ágyra és a jó ételre. Utóbbihoz szükséges egy F&B koncepció, ami elkényezteti a vendégeket, ugyanakkor a költségekkel is számol.

Érdemes kevés, de könnyen elkészíthető ételt tartani az étlapon

Fotó: Rational AG

Szekeres Tibor, a Rational magyarországi értékesítési igazgatója ad néhány tippet: „Érdemes kevés, de könnyen elkészíthető ételt tartani az étlapon. A folyamatosan magas minőség például a Rational kombi gőzölővel biztosítható.”

Sok hotellánc már azelőtt a Rationallal dolgozik, hogy az első adag étel az asztalra kerülne. „A Rational megoldásszállítónak tartja magát, és már jóval az első egység megvásárlása előtt elkezdünk az ügyfeleinkkel együttműködni” – teszi hozzá.

A limitált szolgáltatást nyújtó hotelláncok például a Rationallal alakítják ki az étel-koncepciójukat, vagy pedig egyedül, és csak a receptek finomításában kérik a cég segítségét. Ha minden megvan, az információ egyetlen kattintással eljuthat a lánc összes egységéhez a ConnectedCookingon, a Rational hálózatán keresztül. A Rational még az alkalmazottak betanításából is részt vállal, hiszen a minőség csak így garantálható.

Bármelyik alkalmazott képes nagyon jó minőségű étel előállítására

Fotó: Rational AG

„A SelfCookingCenterben beépített „bevásárlókocsik” vannak, amelyekben a különbözúő fogások témák szerint vannak rendezve. A népszerű „Reggeli” kosár például kolbászt, grillezett paradicsomot, tükörtojást és gombát tartalmaz. Fontos, hogy az egy kosárban szereplő termékeket egyszerre lehet elkészíteni. A személyzetnek csak be kell tennie az alapanyagokat, és kivenni, amikor megszólal a jelzés” – magyarázza Szekeres Tibor.

A SelfCookingCenterek arra is képesek, hogy képként jelenítsék meg a felhasználói felületen az ételeket, amiket el lehet készíteni bennük. A My Display funkció segítségével a folyamat már akkor elindul, ha megérintjük a kívánt étel képét. Így, ha a vendég nagyon későn rendel, az is lehetséges, hogy akár a csapos készítse el az ételt, ami nagyon jó minőségű lesz. (X)