Okos zár vagy hagyományos?: Ezek a modernizáció legfontosabb előnyei

Forrás: turizmus.com

 2018. október 04. 09:30

Nem lehet elhagyni, nem lehet másolni – mindez csak néhány azon előnyök sorában, melyekkel az okos zárak rendelkeznek hagyományos társaikhoz képest. Cikkünkben az ISEO Libra okos zár legfontosabb kényelmi szolgáltatásait mutatjuk be.

Kezdjük az okos zár legfontosabb előnyével, egyszerűen nincs többé kulcscsomó és persze kulcsmásolás és zárcsere sem. Az okos zár segítségével ugyanis akár egy bankkártyát, RFID-kártyát, okosórát vagy mondjuk mobiltelefont is kulccsá varázsolhatunk - ez utóbbit ráadásul úgy, hogy nem is kell találkoznunk a vendéggel, egyszerűen átküldjük neki. Míg a hagyományos zárakhoz tartozókulcsok általában másolhatók, az okos zárak virtuális kulcsaiból lehetetlen másodpéldányt készíteni. Mivel a virtuális kulcsokhoz lejárati időt állíthatunk be – célszerűen azt az időtartamot, amíg az adott vendég apartmanunkban, panziónkban tartózkodhat –, így azokat nem kell visszakérni és persze elhagyni sem igazán lehet.

 

A megoldásba épített gépi intelligencia révén azt is pontosan tudni fogjuk, hogy a vendég mikor használta a kulcsot. Ha pedig mégis elveszik a virtuális kulcs, az azonnal letiltható, nincs szükség zárcserére, legalábbis az ISEO Libra okos zár esetében.

Szeretne többet megtudni a XXI. századi vendéglátás lehetőségeiről? Kattintson!

(x)

Kapcsolódó cikkek

Mitől okos egy okos zár?

2018. augusztus 28.