Okoshotel lett és tetőtéri bárral bővült a veszprémi Oliva

Forrás: turizmus.com

 2023. május 12. 18:39

Csütörtökön átadták a kibővített és okos funkciókkal ellátott Oliva Smart Hotelt Veszprém történelmi belvárosában.

Tovább bővült és 21. századi funkciókkal is ellátták az Oliva Smart Hotelt Veszprém történelmi belvárosában – írja a veol.hu.

A Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, Markovits Alíz az ünnepélyes átadáson arról beszélt, célkitűzésük volt, hogy felkészítsék a várost az EKF kapcsán megnövekedett figyelemre. Ennek érdekében a felvezető évben egy turisztikai auditot futtattak meg a kulturális intézményrendszeren csakúgy, mint a turisztikai szolgáltatásokon.

„A konklúzió az lett, hogy még több minőségi szállásra van szükség” – mondta. A beruházás 2 millió euróba került, amihez az EKF 800 ezer euróval járult hozzá.

Az Olivia Smart Hotelbe telefonos applikáción keresztül lehet bejelentkezni

Fotó: Benkő Péter

Porga Gyula, Veszprém polgármestere üdvözölte a hely minőségét és azt is, hogy tovább nőtt a megyeszékhelyen a szálláshelyek mennyisége, ráadásul az EKF évében.

A vendéglátó Mészáros Zoltán elmondta, hogy az Oliva Hotel és Étterem 2000 óta foglalkozik vendéglátással és szállodai szolgáltatással. 2000 és 2012 között 11 szobás panzióként, majd 2012-től – egy újabb szárny építésével – egy 20 szobás hotelt működtetve, most pedig mindezt dupla férőhellyel adják át.

Korábban nyertek a Kisfaludy program pályázatán, amiből az alsó komplexumot felújították, ám a kapacitásbővítésre az EKF kapcsán volt lehetőségük. Ennek keretében beépítették az addig kihasználatlan padlásteret, bár lett belőle, egészen különleges panorámával, ugyanakkor lakosztály és szobák is kerültek a tetőtérbe.

A smart hotel legfontosabb ismérve, hogy egy telefonos applikáción keresztül lehet bejelentkezni a szállodába. Sőt, a telefon segítségével tud belépni az épületbe is a vendég, ám arra is van lehetőség, hogy egy virtuális terminálon, videókapcsolaton keresztül hívja a vendég a recepciót, hiszen fizikális személyzete nincs a helynek.