Októberben lesz a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny nagydöntője

Forrás: turizmus.com

 2023. március 08. 11:46

A 2022-23-as S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 15 kiválasztott döntőse október 4-5. között mérettetheti meg magát a rangos séfverseny nagydöntőjén Milánóban. A fődíj mellett a versenyzők esélyt kapnak a három tematikus díj egyikének megszerzésére is, amelyek nyerteseit idén nyáron hirdetik ki.

2022 szeptembere és 2023 januárja között világszerte összesen 165 fiatal séf mérte össze tudását az ásványvízmárka által indított izgalmas gasztronómiai kezdeményezés regionális döntőin. A 15 különböző régióban megrendezett élő főzőversenyeken elismert, neves séfekből álló helyi zsűri bírálta el a résztvevők fogásait - közölték a szervezők. A verseny célja, hogy felkutassa azokat a nemzetközi fiatal séftehetségeket, akik a jövőben a gasztronómia fejlődésének vezető alakjai lehetnek.A regionális döntők során régiónként négy tehetséges fiatalt választottak ki, akik a nagydöntőben versenyezhetnek tovább a nemzetközi díjakért. A korábbi évekhez hasonlóan a versenyzők idén is elnyerhetik a Fenntartható Éttermek Szövetsége által megszavazott S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díját, a verseny mentorai által odaítélt Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díját, és a Fine Dining Lovers olvasói által megszavazott Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díját.

spellegrino

A verseny célja, hogy felkutassa azokat a nemzetközi fiatal séftehetségeket, akik a jövőben a gasztronómia fejlődésének vezető alakjai lehetnek

Fotó: S.Pellegrino Young Chef Academy

„2015-ben indítottuk el a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyt, hogy a világ számos pontjáról érkező fiatal tehetségeket felkarolva támogassuk a gasztronómia jövőjét. A jelentkezők száma csak az ötödik évadban meghaladta a 4000 főt világszerte, amely egyértelműen a rendezvény sikeréről árulkodik. A verseny egyben belépőt jelent a S.Pellegrino Young Chef Academy több mint 2000 tehetséges séfet számláló globális közösségébe is, amelynek célja, hogy inspiráló, közösségteremtő és edukatív tevékenységeken keresztül vezesse be a fiatal szakembereket a gasztronómia világába“ - mondta el a verseny kapcsán Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

A fődíjért harcoló kiválasztott fiatalok hét világhírű, elismert séf előtt főznek majd: Eneko Atxa, Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau, Pía León, Julien Royer és Nancy Silverton az elkészített ételek alapján választják ki a verseny győztesét. A bírák döntésük során a három fő szempont – technikai készségek, kreativitás és személyes hitvallás – értékelése mellett azt is figyelembe veszik, hogy a jelöltek milyen pozitív változást teremthetnek a társadalomban az ételeiken keresztül. A döntőbe vezető úton a fiatal séfek továbbra is együttműködnek szakmai mentorukkal, hogy közösen tökéletesítsék egyedi fogásaikat.