Olasz gasztronómiai világhét, pizzaversennyel egybekötve

Forrás: turizmus.com

 2017. november 16. 17:32

Minőségi konyha és bor: ez a szlogenje idén az olasz gasztronómiai világhétnek, amelyre Magyarországon november 20. és 26. között kerül sor.

Bár az olasz kulinária egyébként is nagyon népszerű, a magyarországi olasz külképviselet, a kereskedelmi kamara és a kulturális intézet gazdag programmal készül – immár nemcsak Budapesten – a világhírű olasz konyhaművészet megünneplésére.

Az olasz történelmi kisvárosok kampány keretében bemutatkoznak a kisebb itáliai települések is, a maguk sajátos konyhaművészetével kulturális és történelmi emlékeivel – hangzott el a csütörtökök délelőtt, a Stefánia úti olasz nagykövetségen tartott sajtótájékoztatón. A kóstolók és prezentációk mellett kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, amelynek fő témái az egészégesnek tartott, és az UNESCO szellemi világörökségének részét képező itáliai élelmiszerek, mint például az erre a címre jelölés alatt álló nápolyi pizza és a prosecco.

Ahogyan a tájékoztatón résztvevő olasz szakemberek fogalmaztak, az olasz gasztronómia nem egyszerűen az ételről szól, hanem egy életstílusról.

Sor kerül a nagyközönség bevonásával egy újdonságnak számító magyarországi pizzaversenyre is, amelyre bármelyik, pizzát készítő magyar vendéglátó egység benevezhet.

A rendezvény keretein belül sor kerül egy újdonságnak számító magyarországi pizzaversenyre is, amelyre bármelyik, pizzát készítő magyar vendéglátó egység benevezhet

 

Ennek ad hangsúlyt Fabio Cristiano, harmadik generációs pizzakészítő mester személyes részvétele a budapesti programokon.

A programok között lesznek filmvetítések – ezek között figyelemreméltó a 2017-es Velencei Filmfesztiválon bemutatott, Míg a prosecco tart, a remény is él című film premierje – valamint Egy kattintásnyi étel címmel debütáló fotókiállítás.

Az eseménysorozat aktívan igénybe veszi a közösségi médiát, közte a Facebookot, olasz termékek sorsolásával buzdítva a nagyközönséget a lájkolásra és a kommentekre.

A kulinária mellett ezekre a hetekre időzítik a vidéki Business Day napokat is, öt vidéki magyar városban.

Kapcsolódó cikkek