Olaszrizling Szerintünk: Középpontban a HegyBor

Forrás: turizmus.com

 2019. január 31. 14:20

A csopaki Jásdi Borterasz és a Szent Donát Birtok ad otthont az immár hagyományosOlaszrizling Szerintünk rendezvénynek. A központi téma ezúttal a HegyBor.

A HegyBor olaszrizlingből készül, tartalmas balatoni bor, amely a VineaBalaton (BalatonBor) második szintje, elsősorban a gasztronómia és a régiós értékesítés számára. A HegyBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, vakkóstolás útján derül ki, hogy adott évben ki jogosult HegyBor kategóriával ellátni termékét.

Az idei Olaszrizling Szerintünk rendezvényen, amelynek a csopaki Jásdi Borterasz és a Szent Donát Birtok ad otthont, közel harminc kiállító legjobb olaszrizlingjével találkozhatnak az előre megváltott jegyek birtokosai. A február 2-ai nyilvános sétálókóstolóra a Balatoni régió mellett az Egri, a Zalai és a Somlói borvidékről, valamint a Felvidéken található Kürt városából is érkeznek vendégborászok.

Az Olaszrizling újra a legfontosabb és legkedveltebb fehér fajtává vált

Fotó: turizmus.com

A HegyBorok piaci helyzetét és jelentőségét a rendezvényt megelőző napon zárt ajtók mögött vitatják meg a kiállító borászok, amelyről a szombati sajtótájékoztatón a szakma és a sajtó képviselőit is tájkoztatják.

„Személyesen úgy gondolom, hogy az elmúlt évtizedben – jórészt az együtt-gondolkodásnak köszönhetően – az Olaszrizling újra a legfontosabb és legkedveltebb fehér fajtává vált, tudatosabbak lettek a termelők, és igényesebbek a fogyasztók” – mondta Jásdi István.