Olimpia 2024 - folytatódik a szálláshelyekkel kapcsolatos előszerződési folyamat

Forrás: turizmus.com

 2016. június 23. 20:43

A Balaton-régióban és további olimpiai városokban folytatódik a szálláshelyekkel kapcsolatos előszerződési folyamat - olvasható az MSZÉSZ és a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. közleményében.

 


A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közös közleményben adta hírül, hogy miután a meghatározó szállodavállalatok és nagyobb szállodák Budapesten  már 11ezer szállodai szobát garantáltak,  folytatódik a fővárosban és a Balaton-régióban az előszerződési folyamat. Ez teszi lehetővé a sikeres olimpiai pályázathoz szükséges, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elvárt szobaszám biztosítását.

Következő lépésben a Balaton-régióban várják az érintett települések szálláshelyeit (2-5*-os szállodák, vendégházak, panziók) képviselő szakembereket egy tájékoztató előadásra, melynek során a Budapest 2024 Szállásszervezési csoportja részletesen ismerteti a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége támogatásával kidolgozott Előszerződés alapelemeit.

A prezentációra Balatonfüreden és Siófokon, Dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos jelenlétében, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ajánlásával kerül sor, 2016. július 7-én.

10.00-11.30-ig Siófokon

helyszín: Hotel Azúr ****Wellness és Konferencia Szálloda Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c

13.00-15.00-ig   Balatonfüreden

helyszín: Hotel Annabella ***Superior Balatonfüred, Deák Ferenc utca 25.

 

A NOB előírásainak megfelelően a Balaton-régióból a következő települések érintettek:

Déli parton: Balatonföldvár, Balatonvilágos, Balatonszabadi, Siófok, Zamárdi, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Kőröshegy, Balatonőszöd, Balatonendréd illetve Székesfehérvár

Északi parton: Balatonkenese, Felsőörs, Balatonalmádi, Lovas, Paloznak, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Tihany, Balatonfűzfő, Balatonakarattya illetve Veszprém

 

A szálláshelyek biztosítása mellett Balatonfüred, Balatonudvari, Székesfehérvár és Veszprém tervezett versenyhelyszínként is szolgál majd az olimpia ideje alatt. Balatonfüreden maratoni úszás, vitorlázás; Balatonudvariban golf; Székesfehérváron futball; Veszprémben pedig kézilabda versenyek kerülhetnek majd megrendezésre.

 

Várjuk szíves visszajelzésüket az alábbi elérhetőségen 2016. július 30-ig.

Stadler Margit  Szállásszervezési Részleg Menedzser

margit.stadler@budapest2024.org

+36 70 949 1242

 

A nyár folyamán az olimpia további tervezett helyszínein (Győr, Szeged, Debrecen és Miskolc) található szálláshelyekkel is felveszi a kapcsolatot a Budapest 2024 Szállásszervezési részlege.