Olimpiáról szállodáknak, szerdán Debrecenben és Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2016. július 18. 14:39

A 2024-es budapesti olimpiai pályázatról, azon belül is a magyarországi szállodák lehetőségeiről és felelősségéről tartanak konzultációkat, Budapest és Balaton után, több vidéki városban is – derül ki az MSZÉSZ közleményéből.

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az elmúlt napokban közös tájékoztatót tartott a balatoni régió szállásadóinak (szállodák, vendégházak, panziók), Balatonfüreden a Danubius Annabella Szállodában, valamint Siófokon a Hotel Azúrban.

Mindkét találkozón Bienerth Gusztáv, a BidCo – Budapest Nonprofit Zrt. elnökhelyettese tartott tájékoztatót a pályázat részleteiről, Magyarország kiváló adottságairól, az Agenda 2020 hatásáról, egy esetleges olimpiának a turizmusra és az országimázsra gyakorolt hatásáról, stratégiai összetevőkről, a korábbi sikeres játékok tapasztalatairól.

 

A turizmusért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy Budapesten kívül Balatonon és a többi helyszínen, így Győrben, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben a meglévő szállodai kapacitás 90 százalékának szerződéses lekötése szükséges már a következő hetekben – ez az egyik feltétele a sikeres magyar pályázatnak! Fontosnak tartotta az MSZÉSZ vezető szerepét a pályázat feltételeinek kidolgozásában, melynek révén sikerült a szállodák érdekeit maximálisan érvényesíteni.

A Budapest 2024 Zrt. menedzsere, Stadler Margit mintegy 41 ezer szoba lekötését tartotta szükségesnek a NOB stakeholderei számára. Bemutatta a hotel-előszerződések aláírási folyamát, a határidőket, a szállásadók számára előnyös szobaár formulát, a különböző szerződési típusokat, a fizetési ütemezést stb.

Niklai Ákos bemutatta a mintegy két hónapos szerződés előkészítési folyamatot, amelynek eredményét elfogadásra ajánlja a szállodáknak. Az MSZÉSZ elnöke fontosnak tartotta a stratégiai megközelítést, az üzleti előnyök megfelelő értékelését. Az elnök a szállodák felújítását, színvonalának emelését,a HOTELSTARS szállodai minősítési és osztályba sorolási rendszer kritériumainak teljesítését szorgalmazta, egyben kérte a kormánybiztost a minőségi kritériumok megvalósítása érdekében pályázati források megteremtésére.

Az MSZÉSZ elnöke – a sikeres olimpiai pályázat érdekében – kéri a szállásadókat a szerződések elfogadására és mielőbbi aláírására.

A szövetség várja a szállásadók megtisztelő jelenlétét az olimpiai tájékoztatókon. A heti programbeosztás itt látható:

 

Az előadások részletes menetrendjét, az előadók neveivel bővítve INNEN is letöltheti.