Oliver Roellinger gasztronómiai verseny a tengeri élővilág megőrzéséért

Forrás: turizmus.com

 2018. december 03. 11:35

Fiatal séfeknek és a jövő profi séfjeinek rendeznek catering versenyt, amelyet a tengeri források megőrzésének szenteltek.

A tenger egyre inkább kimerül, ahogyan egyre népszerűbbé válik a tengeri hal és a kagylók, rákok fogyasztása. A séfek azok, akik összekötő kapcsot jelentenek a halászok és a fogyasztók között, ezért a következő generációnak kulcsszerepe van abban, hogy megóvja a tengeri élőlényeket azzal, hogy fenntartható vagy kevéssé ismert fajok fogyasztását promótálja.

A tengeri források megőrzésének szentelt Oliver Roellinger gasztronómiai versenyre magyar séfek is jelentkezhetnek, ha van olyan gourmet receptjük, amelyhez egy fenntartható halfajt, kagylót, rákot, algát vagy kell felhasználni és 2 óra 30 percnél rövidebb idő alatt elkészül, illetve szükség lesz egy olyan „házias” receptre is, ami hasonló alapanyagok felhasználásával 30 perc alatt elkészíthető.

 

Fenntartható vagy kevéssé ismert fajok fogyasztásával lehet segíteni a tengeri élővilágnak

 

Fotó: unsplash.com

Ezen az e-mail-címen lehet jelentkezési lapot kérni, és a verseny részletes  szabályairól tájékozódni: concours@ethic-ocean.org

Jelentkezési határidő: 2019. április 1. éjfél

A versenyt fiatal (35 év alatti) séfek számára 2019. augusztus 4-én tartják Párizsban.

A tanulók (származási országuktól függően) 2019. március 13-án Budapesten, március 20-án Franciaországban és március 28-án Valenciában mérhetik össze tudásukat.

Részletesebb információért kattintson IDE!