Online tartanak házbejárásokat a budapesti Kempinskiben

Forrás: turizmus.com

 2020. április 20. 17:34

A házbejárás hiányán nem múlhat egy rendezvény sikere. A Kempinski Hotel Corvinus Budapest személyre szabott, interaktív, online házbejárást tart azoknak a potenciális vendégeknek, megrendelőknek, akik ezt most is igénylik.

A Kempinski ugyan egyike annak a nagyon kevés fővárosi szállodának, amelyik most is fogad vendégeket, de ebben az időszakban ismert okokból nem érkeznek konferenciaszervezők előzetes megbeszélésekre, a helyszín megtekintésére.

Hagyományos üzletmenet esetén, általában pár hónappal korábban a tervezett esemény előtt megnézi a hotelt az a szervező, aki céges, vagy akár privát rendezvényt hozna a szállodába. A budapesti Kempinski munkatársai úgy gondolták, egy ellehetetlenült házbejárás miatt nem úszhat el üzlet! Ezért előzetesen egyeztetett időpontban, online kapcsolatban, az értékesítési osztály munkatársai ugyanúgy „sétálnak végig” a házon a partnerrel, mintha ott lenne ő is. Közben alkalom van megválaszolni az egyedi kérdéseket, ötletelni a rendezvény részleteit illetően.

De beszéljenek inkább a képek, hogy működik ez a gyakorlatban:

Az értékesítési osztály munkatársa webkamerával körbepásztázza a szobát...

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus

... megmutatja a szobákból nyíló kilátást ...

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus

... és a rendezvénytermeket is

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus

Ezt a jó gyakorlatot bárki átveheti és alkalmazhatja saját szállodájában is!