Optimista az egyiptomi turisztikai vezetés

Forrás: turizmus.com

 2014. november 03. 16:50

Az egyiptomi turizmus jó irányba indult el – mondta a londoni WTM-en tartott tájékoztatóján Hisham Zaazou, az afrikai ország turisztikai minisztere.

Az angol piacról érkező forgalom már megközelíti a 2010-es adatokat, és az idei évben reményeik szerint a beutazók száma meghaladja a 2013-as eredményt, annak ellenére is, hogy Németország példáját követve 14 ország utazási figyelmeztetést adott ki az országra. Ennek következtében az idei év első felében 25 százalékkal csökkent a beutazók száma.

 

Ám az erős nyári szezon optimizmusra ad okot. Tavaly ugyan a brit beutazók száma nem érte el az egymilliót, ám idén júliusban 15,8, augusztusban 76,7, szeptemberben pedig 193 százalékos volt a növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Tavaly Egyiptom összességében 9,4 millió turistát fogadott, míg 2010-ben ez a szám 14,7 millió volt. Idén azonban januártól szeptemberig 7,1 millióan látogattak az országba. A legnépszerűbb célpont a Vörös-tenger, Kairó és a Nílus iránt viszont megcsappant az érdeklődés – tette hozzá a miniszter.