Óriási sikere volt a svéd hercegi pár vegetáriánus esküvői vacsorájának

Forrás: turizmus.com

 2015. június 17. 13:14

Carl Philip svéd királyi herceg a múlt hétvégén vette feleségül Sofia Hellquistet. A pompázatos esküvő gasztronómiai szempontból nagy erőpróba volt, mert az ifjú ara vegetáriánus.

Az esküvői vacsorát egy egész csapat tervezte meg, Fredrik Erikssonnal az élen. A leghíresebb svéd séfek álltak össze egy csapatba, köztük a nagy tekintélyű Mathias Dahlgren, valamint Markus Aujalay, Henrik Norström és Mattias Ljungberg. MathiasDahlgren1997-ben megnyerte a Bocuse d'Or-t, ami még nem sikerült egy svéd szakácsnak sem.

 

Az első előételt - fekete bodza levében párolt fehér spárgát, halikrával és snidling szósszal - ehető virágok díszítették. A második előétel ázsiai stílusú volt, korianderrel fűszerezett hirtelen sült Szent Jakab kagyló, valamint tengeri rák fenyőrüggyel és sóskával, vadon nőtt fűszernövényekkel, zsenge borsóval és zellerrel.

A hirtelen sütött fogast primőr zöldségek, csalán, friss ropogós káposzta és csicsóka körítette, amelyet karamellizált szósz és füstölt-pirított vaj tett ízessé. A fiatal pár vörös borral koccintott hozzá, méghozzá Radford Dale Freedom 2012-es évjáratú Pinot Noir Elginnel.

Desszertnek festői küllemű barack és málna tartlettet választottak, fehér csokival, pezsgő és barack fagylalttal, amelyhez jól illett a Chateau Suduiraut 2002 Sauternes. Az esküvői torta is meglepetést okozott, mivel nem emeletes volt, hanem több, művészien egymás mellé épített tortából állt, amelyekben az eper, a rebarbara, a málna és a pisztácia zamata dominált.