Megnyíltak az első magyarországi Orlen Stop Cafe kávézók

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 19. 11:43

A Stop Cafe éttermi koncepcióval bővíti töltőállomásai kínálatát az Orlen Magyarországon.

Új szakaszába lépett az Orlen magyarországi kúthálózatának tavaly decemberben megkezdett fejlesztése. A töltőállomásokon üzemelő Stop Cafe már jól ismert az autósok körében Lengyelországban, Csehországban, Litvániában és Szlovákiában, most pedig a koncepció a kelet-közép-európai régió legnagyobb energetikai vállalata révén Magyarországra is megérkezett.

A Stop Cafe több egyszerű gyorséttermi szolgáltatásnál, kínálatában éppúgy helyet kapnak a népszerű hot-dog variációk, mint a hazai hagyományokat és a nemzetközi gasztronómiai hatásokat ötvöző kreatív, egészséges és megfizethető szendvicsek, amelyeket a szakképzett személyzet mindig friss alapanyagokból, a helyszínen készít el – írták a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Ezzel egy időben a kávézás élménye is új szintre emelkedik, ugyanis az Orlen Stop Caféban csak Fair-Trade® tanúsítvánnyal rendelkező kávét szolgálnak fel.  A Közép-Amerikából és Afrikából származó kávékombinációkat egy 200 éves kávékészítési és pörkölési tapasztalattal rendelkező cég szakemberei állították össze. A kínálatot energiaitalok és egészséges frissítők, például smoothie-k és chiaitalok széles választéka egészíti ki – írták.

Magyarországon már kilenc Orlen töltőállomáson várja Stop Cafe az autósokat

Fotó: Orlen

Az első magyarországi Orlen Stop Cafe az M3-as autópálya déli oldalának Gödöllő és Mogyoród közötti szakaszán, a jakabpusztai pihenőnél található töltőállomáson várta a vendégeket. Ezután az M7-es autópálya Tárnokhoz közel eső részén, továbbá az M1-es zsámbéki szakaszának északi és déli oldalain üzemelő töltőállomások átépítése készült el, azóta pedig további hat helyszínen is a Stop Cafe márka részeként üzemel a kávézó. Az év végéig várhatóan hat újabb kúton is befejeződik a Stop Cafe koncepció kiépítése.

Az Orlen nem csupán üzemanyagtöltő-állomásként és frissítő pontként kívánja kiszolgálni az ügyfeleit, az utakon közlekedők találkozóhelyeként is szeretne működni. Ehhez hozzájárul többek között a Stop Cafék kialakítása, az ingyenes és könnyen elérhető wifihálózat, valamint az üzletekben található USB-töltők elérhetővé tétele is – emelték ki a közleményben.

Magyarországon az Orlen-csoport 2022. december 1-jén vette át a tulajdonába került 79 magyarországi töltőállomás üzemeltetését.