Öröm és kihívások a szállodanyitás kapcsán – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. május 05. 14:48

Amberg Dóra, a hollókői Hotel Castellum szállodaigazgatója még a hétvégi nyitás előtt mesélt terveikről és a várható nehézségekről az újraindulás kapcsán a Trend FM Turizmus.com című műsorában.

Amberg Dóra elmondta, hogy a hollókői szálloda a novemberi korlátozások bevezetése után egészen március 1-ig zárva tartott, ekkor döntöttek úgy, hogy elkezdik fogadni az üzleti és oktatási céllal érkező vendégeket. Ez azonban egy tipikus vidéki wellness-szálloda esetében nem jelent komoly foglaltságot – mutatott rá.

Arra azonban tökéletes volt, hogy a kollégák – akik közül mindenkit megtartottak az üzemszünet alatt is, és akiket a tulajdonos saját zsebből fizetett ezalatt – visszaszokjanak a munka világába.

Nagy örömmel várták a nyitást az előző hétvégén, azonban sok feladatot adott nekik, hogy a szabályokat magukra szabják. A legnagyobb problémát az üzleti és szabadidős vendégek keveredése okozza: míg a védettségi igazolvánnyal érkező vendégek maszkviselés nélkül tartózkodhatnak a szálloda belterületén, az üzleti vendégeknek hordaniuk kell a maszkot és a wellness-szolgáltatásokat is csak igazolvánnyal használhatják. "Nem tudunk percenként ellenőrizni mindenkit, vagy odaállítani melléjük valakit, hogy rajta van-e a maszk és milyen típusú vendégről van szó."

A dilemmákról, kihívásokról és a szolgáltatások újraindulásáról a teljes beszélgetés itt hallgatható meg: