Orosz gasztronómiai bemutató a Kárpátia Étteremben

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 06. 20:01

Az Orosz Kulturális Központ és a Kárpátia étterem szervezésében a neves orosz séf, Dmitry Shurshakov 10 fogásos gasztronómiai bemutatót tartott a Kárpátia Étteremben.

A rendezvényt a Rossotrudnichestvo Szövetségi Hivatal támogatta. Dmitry a hagyományos orosz, valamint a legérdekesebb modern konyha néhány ételét mutatta be a meghívott vendégeknek.

Dmitry Shurshakov

Néhány ételhez eredeti orosz nyersanyagot is szállított a séf Moszkvából.

A kóstoló lehetőséget adott egy érdekes tájékoztatásra és beszélgetésre az izgalmas moszkvai éttermi világról, annak örömeiről és kihívásairól.

A híres orosz hideg előételek (zakuszka) közül kiemelkedett a heringes burgonyatekercs, a csirkével készült Moszkva saláta és a többfajta töltött tojás.

Az orosz séf főételként borcst kínált marhanyelvvel, borjúmájas créme brulée-t burgonyapürével és a kacsát almalepénnyel. Desszertként az elmaradhatatlan és megújított Pavlova tortát ajánlotta az érdeklődő vendégeknek.

A Kárpátia Étterem sommelier-je, Virágh Csaba a most induló Borfesztivál kínálatából választott kitűnő magyar borokat az ínyenségek mellé.

A meghívott orosz séf számtalan sikeres étterem megnyitásával büszkélkedhet:
Egyik étterme 2008-ban bekerült a "A Világ 100 legjobb étterme" közé, míg egyik legfrissebb projektje a "Seven" 2017-ben már a legtrendibb hely Moszkvában.

Dmitry Shurshakov mára az orosz konyha hivatalos nagykövete, melynek keretében az orosz gasztronómiát népszerűsíti és mutatja be világszerte.