Oroszországi turisztikai eseményen mutatkozik be Debrecen és Hajdúszoboszló

Forrás: MTI

 2014. május 16. 15:03

Debrecen és Hajdúszoboszló is bemutatkozik egy kedden Moszkvában megrendezendő turisztikai szakmai eseményen - tájékoztatta a debreceni önkormányzat pénteken az MTI-t.

Az oroszországi rendezvényen a két várost képviselő szálláshelyadók, turizmushoz kapcsolódó intézmények, gyógyfürdők, attrakciógazdák és a debreceni repülőtér szakemberei prezentációk keretében mutatják be az elsősorban a két város nemzetközi vonzerőt képviselő gyógyhatású termálvizeihez kapcsolódó turisztikai termékeket és szolgáltatásokat. A delegációban az önkormányzatokat Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere és Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere képviseli.

A moszkvai programot az 1000 Út utazási iroda és a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai külképviselete szervezi a debreceni és hajdúszoboszlói önkormányzat, valamint a turisztikai desztináció-menedzsment (TDM) szervezetek közreműködésével. A bemutatkozás költségeit a résztvevők közösen finanszírozzák.

Debrecenben és Hajdúszoboszlón az elmúlt években dinamikusan nőtt az orosz vendégek által eltöltött éjszakák száma. A debreceni önkormányzat az MTI érdeklődésére közölte, a cívisvárosban tavaly, 2011-hez viszonyítva, 74,4 százalékkal nőtt az orosz vendégéjszakák száma.

Hajdúszoboszlón is folyamatosan növekedés tapasztalható 2011 óta ebben a szegmensben, az idei év első három hónapjában a tavalyi bázisévhez képest 53 százalékos emelkedés volt tapasztalható - mondta el Kabály Zsolt, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek.

A debreceni önkormányzat közleménye szerint az orosz turisták elsősorban egészségturisztikai céllal utaznak a régióba, de keresik a helyi programokat, nagyrendezvényeket. Jelentős potenciál van a fesztiválokban is, különösen azért, mert a gyógyturisztikai céllal érkező vendégkör korát tekintve markánsan az oroszok a legfiatalabbak - tették hozzá.

A gazdag kulturális kínálattal rendelkező hajdú-bihari megyeszékhely és a fürdőváros számára fontos az orosz piac, mivel az onnan érkező vendégek jellemzően több hetet töltenek itt, és extra szolgáltatásokat is igénybe vesznek. A gyógyvíz mellett egyre nagyobb igény mutatkozik a magas színvonalú orvosi-gyógyászati szolgáltatásokra is - olvasható a helyhatóság közleményében.