Az ország legjobb éttermei a hétvégi Debrecziner Gourmet Fesztiválon – podcast

Forrás: turizmus.com

 2022. június 29. 16:58

A Trend FM Turizmus.com műsorában Jókúti ‘Világevő’ Andrással a 6. Debrecziner Gourmet Fesztiválról beszélgetett Érczfalvi András műsorvezető. A rendezvényt július 1–3. között rendezik meg Nagyerdőben, és a gasztroblogger vezeti majd a színpadi programokat.

Július első hétvégéjén az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze Debrecenben, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon. A Stílusos Vidéki Éttermiség tagja és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek és budapesti éttermek is bemutatkoznak.

Jókúti András elmondása szerint a Debrecziner Gourmet Fesztivál lényege, hogy egy fantasztikus környezetben, tóparton lehet végigkóstolni egy csomó nagyon izgalmas étterem és borászat kínálatát, s tőlünk akár több száz kilométerre található vendéglátóhelyek ételeit is megízlelhetjük anélkül, hogy végigutaznánk az országon. Ráadásul értékelni, versenyeztetni is lehet az éttermeket, a legjobb pedig egy vándorkupával tér haza a fesztivál végén.

A gasztroblogger a rendezvény kulisszatitkaiba is beavatta a hallgatókat, például azért porcióznak kisebb adagokat, hogy a látogatók minél több hely kínálatát megkóstolhassák. Szóba került az egyik legérdekesebb színpadi program, a tonhalbontó show, de Jókúti András beszélt azokról az éttermekről és ételekről is, melyekre ő személy szerint leginkább kíváncsi.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni: