Itt a lista: ebben a 400 cukrászdában kóstolható meg Magyarország Tortája

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 18. 15:46

Magyarország Tortáját és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét augusztus 19-től kóstolhatjuk meg Budapesten a Magyar Ízek Utcája rendezvény keretében a Várkert Bazár épületében, valamint több mint 400 cukrászdában országszerte.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Magyar Cukrász Ipartestület idén tizenhetedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája" versenyt.

A győztesnek, Lakatos Pálnak (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós) a Spicces füge respektus ötletének megszületéséhez egy balatoni nyaralás során kóstolt fügefagylalt adta az ihletet, melyhez a karamellt és a tokaji aszút párosította.

A tortát először szombaton, augusztus 19-én kóstolhatják az érdeklődők a Magyar Ízek Utcáján, ezzel egyidejűleg pedig több mint 400 cukrászdában is megjelenik majd – közölte a Magyar Cukrász Ipartestület.

A teljes lista településnév szerint ITT, a cukrászdák neve szerint ITT érhető el.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a listákon szereplő cukrászdák augusztus 19-20-án készítik a tortákat bizonyosan, ezt követően érdemes érdeklődni az egyes helyeken, hogy kapható-e a torta.

Magyarország tortája 2023-ban: Spicces füge respektus

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A torták minőségének védelme érdekében az idei évben is csak az év végétől lesznek nyilvánosak a receptek, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik.

Bár a receptre még egy ideig várni kell, Borbás Marcsi, a Szent István Nap egyik nagykövete beleshetett az ország tortája győzteshez, a Levendula és Kert Cukrászdába, amiről videó is készült.