Országimázs-építés magyar gasztronómiával és magyar turisztikai vonzerőkkel

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. február 02. 18:49

Az agrárium, a kiváló minőségű magyar agrártermékek kulcsszerepet játszanak a turizmus élénkítésében, és fordítva.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Magyar Értéktár és a Hungarikumok gyűjteménye a magyar gasztronómia népszerű elemei – a szegedi fűszerpaprika őrlemény, a bajai halászlé, a Piros Arany, az Erős Pista ételízesítő, a kürtős kalács, a szatmári szilvalekvár, az Unicum keserűlikőr – mellett, olyan turisztikai vonzerővel is bővült, mint a Hévízi-tó és az ottani hagyományos gyógyászat.

 

Magyar táj nélkül nincs magyar élelmiszer, így ezek népszerűsítése is elválaszthatatlan egymástól a világ minden táján. A Magyar Turizmus Zrt. ezért a magyar turisztikai célpontok, a magyar gasztronómia és a magyar agrártermékek közös népszérűsítését tartja célravezetőnek.

Idén már a Torkos Csütörtök akció koordinálása is a két terület együttműködésének jegyében valósul meg. A jubileumi gasztronómiai akcióra idén február 19-én kerül sor.

Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermek azt vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

Az éttermek regisztrációja január 23-án indult a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon, a torkoskodni kívánó vendégek pedig ugyanitt böngészhetnek a résztvevő vendéglátóhelyek kínálatában.

Az egy hete indult regisztrációs időszakban már több mint 300 étterem jelezte részvételi szándékát, melyek több mint 20%-a budapesti vendéglátóhely. A regisztráció egészen február 15-ig zajlik, a csatlakozó vendéglátóhelyek listája naponta frissül.

Magyarország élelmiszeripari termékeit a jó minőség és a magas beltartalmi érték jellemzi. Fontos marketingfeladat, hogy az említett értékeket a fogyasztókkal megismertessük és elfogadtassuk. A Torkos Csütörtök akcióban részt vevő, magyar alapanyagokat és a magyar konyha ízeit is kínáló éttermek fontos szerepet vállalnak ebben a küldetésben.