Országimázs: visszavonták a korábban megjelenteket

 2013. szeptember 04. 18:13

Továbbra is a közigazgatási és igazságügyi miniszter felel az országimázsért, mégsem kerül át az országkép-stratégia Lázár Jánoshoz, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárhoz - írta tegnapi hírét javítva az origo.hu. A miniszterelnök nem elveszi, hanem kibővíti Navracsics Tibor feladatát.

A Magyar Közlönyben megjelent módosítás szerint a jövőben Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter felel az országkép-stratégiáért.
A miniszter feladata lesz "az országmárkát alakító intézmények tevékenységének koordinálása", illetve "az országmárka kreatív elemeinek kialakításának, alkalmazásának és fejlesztésének az elősegítése is".
A KIM közleménye szerint a miniszterelnök "a közigazgatási és igazságügyi miniszter ezen feladat- és hatáskörét kibővíti és nem elveszi". A minisztérium azt írta, hogy 2010 óta a KIM "elsőként vállalta fel, hogy a Magyar Állam stratégiai érdekeit intézményi szinten is megjeleníti a kreatíviparban". Ennek érdekében évente több százmillió forinttal támogatja azon gazdasági társaságok részéről érkező kezdeményezéseket, amelyeket "a kreatívipari vállalkozások ösztönzésén keresztül Magyarországot Közép-Európa ágazati központjává hivatottak tenni" - írta a minisztérium.