Elstartolt az Országos Étterem Hét – több mint 160 étterem kínál különleges, kedvező árú menüsort

Forrás: turizmus.com

 2023. október 05. 13:10

Elstartolt az Országos Étterem Hét: október 5. és 15. között Magyarország top éttermei erre az alkalomra kreált, előnyös árú, különleges menüsorokkal várják az előzetesen asztalt foglalókat.

A rendezvényen országszerte több mint 160 étterem várja az érdeklődőket, akik a minőségi vendéglátás jegyében ismerkedhetnek meg új éttermekkel, alapanyagokkal vagy ízekkel. De azok sem fognak csalódni, akik kifejezetten egy adott ízvilág miatt ülnének be egy hangulatos ebédre vagy vacsorára, hiszen a résztvevők között találunk indiai, japán, libanoni, grúz, török, mexikói, francia, olasz, spanyol és magyar konyhát vivő éttermet is. A ma már alapvető elvárásnak számító glutén-, laktóz- és cukormentes, vegetáriánus és vegán fogások is szerepelnek a kínálatban.

Több mint 160 étterem vesz részt az Országos Étterem Héten

Fotó: 123rf.com

 

A programban számos olyan étterem szerepel, amely neves gasztronómiai listák szerint ott van a 100 legjobb magyarországi étterem között, vagy Michelin-ajánlással rendelkezik.

A rendezvény színvonalát jól mutatják az alapanyagok, amelyekhez a séfek nyúlnak a menükínálat kialakításakor: homár, polip, Szent Jakab kagyló, szarvasgomba, kecskesajt, liba- és kacsamáj, a legkülönfélébb vadhúsok, bivaly vagy muflon is szerepel az étlapokon.

Aki pedig a választék láttán asztalt foglal a programban szereplő éttermek valamelyikébe, az kifejezetten előnyös áron ebédelhet vagy vacsorázhat meg: a három (egyes éttermekben négy) fogás ára a választott kategóriától függően 5.900, 7.900 vagy 9.900 forint.

Az éttermek listája az Országos Étterem Hét honlapján tekinthető meg, illetve az asztalfoglalás is az oldalon lehetséges.

Kapcsolódó cikkek