Hosszabb lesz a jubiláló Országos Étterem Hét

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 15. 11:01

Idén ősszel ismét megrendezik az Országos Étterem Hetet, amelyre mostantól lehet asztalt foglalni. Az október 1. és 10. között lezajló rendezvényhez mintegy 100 étterem csatlakozott.

A vendéglátóipari szektor, sokakhoz hasonlóan, nagy nehézségekkel nézett szembe az elmúlt másfél évben. A kényszerű lezárások időszaka után a lassan visszatérő vendégkör mellett az erősen emelkedő alapanyag árak is megnehezítették az újranyitás időszakát.

A jubileumi, 20. Országos Étterem Hétre a nehézségek után ismét a megszokott lendülettel és igényességgel készül mintegy 100 hazai étterem és a rendezvény szervezői. A szemfülesek akár Michelin-ajánlással rendelkező étteremben is vacsorázhatnak, ha időben asztalt foglalnak.

 

Az október 1. és 10. között – tehát meghosszabbított időtartammal – lezajló rendezvényen a mintegy 100 induló étterem változatlan menüárakon várja a vendégeket, akik a 3900 forintos Top, a 4900 forintos Prémium, vagy az 5900 forintos Exkluzív árkategóriákban választhatnak 3 fogásos menüsorokat.

Sőt, az idei jubileumi évben egyes éttermek még szélesebb lehetőséget kínálnak vendégeiknek, szintén kedvező kiegészítő árért – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

A kulináris esemény ajánlatai között az egri bor és a lezser fine dining budapesti otthona, a St. Andrea Restaurant menüsora is szerepel, amelyet a nemrég debütált Kollár Endre séf és csapata állított össze.

„A St. Andrea idén azért csatlakozott a DiningCity rendezvényéhez, mert szeretné szélesre tárni a kapuit azok előtt, akik kíváncsiak a csúcsgasztronómia legújabb fogásaira és ételeiket kellemes és elegáns környezetben fogyasztanák el”– idézi a közlemény Lizsicsár Miklóst, a St. Andrea Restaurant üzletvezetőjét.

Azoknak, akik szívesen megismerkednének egy-egy új, számukra még ismeretlen étterem kínálatával, ízvilágával a barátságos árú menüsorok révén, érdemes résen lenniük: az előzetes asztalfoglalásra mostantól van lehetőség a www.etteremhet.hu oldalon, ahol megtalálják a programba bekapcsolódott éttermek listáját is.

A minőségi vendéglátás érdekében helyek korlátozott számban lesznek csak elérhetőek. Az éttermek átlagosan óránként maximum 10-20 helyet tartanak fenn a regisztrált vendégeknek az Étterem Hét program keretében, ezzel is biztosítva a biztonságos és kényelmes étkezést, a higiéniai követelmények betartását.