Országos marketingkampányt indít Gyula a város népszerűsítésére

Forrás: MTI

 2015. március 31. 17:57

Közös országos marketingkampányt indít a Gyulai Várfürdő és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. a fürdőváros turisztikai célú népszerűsítése érdekében – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester.

A városvezető kifejtette: a kampány a "Be hedonist" (legyél hedonista) elnevezést kapta, célja, hogy a főszezonon kívül, hétköznapokon fiatal vagy középkorú párokat csábítson a városba.     A kampányra - mely online hirdetéseket, rádiós- és óriásplakát-reklámokat foglal magába - a két szervezet 5-5 millió forintot fordít - közölte az MTI kérdésére Görgényi Ernő.

Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő Kft. vezetője elmondta: akkor tekintik sikeresnek az akciót, ha a költségeket legalább 25 százalékkal meghaladó forgalomnövekedést tudnak realizálni.

 

Tóth Henriett, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. marketing asszisztense ismertette: komplex szolgáltatáscsomagot állítottak össze a kampányra. A szállásadók 3 éjszaka foglalása esetén 1 éjszakát ingyen adnak a vendégeknek, a Kézműves és Százéves cukrászdában fogyasztás esetén egy különleges kézzel készített bonbon a meglepetés. Az Erkel Ferenc Emlékházban vagy a Kohán Képtárban két teljes árú jegy vásárlása esetén a másik kiállítóhelyre ingyenes a belépés. A Gellény Birtok pedig a Kalandparkba egy teljes árú jegy vásárlása esetén egy jegyet ajándékba ad.

A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. 1,6 millió forintos keretösszeg erejéig támogatja a kisebb gyulai szállás- és vendéglátóhelyek marketingkampányát is - mondta Tóth Henriett. Az összegre a TDM szervezet tagjai pályázhatnak. A marketingasszisztens rámutatott: a cél az egységes arculat kialakítása.

Boros László Attila igazgató tájékoztatása szerint a fürdő hétköznap minden belépőjegy mellé ajándék belépést ad a szaunaparkba. Hozzátette: emellett elindítják az 1+1-es kampányukat is, amivel egy teljes árú jegy vásárlása esetén egy belépőt ingyen biztosítanak a vendégeknek.

Az akció április 6. és június 12., valamint augusztus 24. és november 27. között tart.     A Gyulai Várfürdőbe 2014-ben 556 ezer vendég váltott jegyet, 20 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. Az értékesítési árbevétel nettó 1 milliárd 93 millió forint volt, amely a 2013-as összeget 43,3 százalékkal haladta meg.

Gyulán 2014-ben 430 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi és egyéb szálláshelyeken, ez 15 százalékkal volt magasabb a 2013-as számnál.