Őserdei környezetben lazulhatunk Budapest új közösségi terében

Forrás: turizmus.com

 2020. január 15. 18:02

A botanikus kertet idéző udvarban a tökéletes állapot megteremtésére törekedtek a tervezők. A természetesen világos térben a leghidegebb időben is bárki üldögélhet a banánfák alatt. A hely névadója a 26-os szám, amely a növények számára ideális hőmérsékletet, és egyben a Twentysix címét is jelöli.

500 növénnyel és állandó 26 fokos hőmérséklettel várja látogatóit a budapesti Twentysix. A belvárosi Király utcában kialakított édenkert megálmodói a természet, a gasztronómia és a tudatos lét harmóniájának megteremtésére törekedtek.

Az 1800 négyzetméteren elterülő dzsungelt 34-féle növénytípus – köztük banánfa, fikusz, begónia és kentia pálma – alkotja, továbbá négy, egyenként külön funkciót betöltő közösségi térnek ad otthont.

A letisztult, mediterrán étteremben friss és egészséges fogások, az ínyencségboltban helyben sütött pékáru és kistermelői élelmiszerek kaphatók. A jógastúdióban hétfőtől vasárnapig a test és a lélek ápolására van lehetőség. A kert negyedik tere, egy lakásstúdió a jövőben többek között rendezvények, gasztronómiai workshopok és tematikus pop up vacsorák helyszíneként szolgál majd.

1800 négyzetméter édenkert a pesti belvárosban

Fotó: Twentysix

Az egyszerűségben hiszünk – mondta Poisson-Angeli Barbara, a hely megálmodója a megnyitón. – Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol bárki a természet közelében élvezheti a mediterrán falatokat, jógázhat, ha kedve tartja, vagy akár megvásárolhatja az esti vacsorára valót, és mindehhez nem kell messzire utaznia vagy kiszakadnia a belvárosból.”

A Twentysixbe látogatók egy koktél elfogyasztásával a környezetvédelemért is tehetnek. A Plant a Tree Cocktail különlegessége, hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében – írja a Vendéglátás.

Kapcsolódó cikkek