Összefogás Hévízen: egyesületté alakul a 13 séf

Forrás: turizmus.com

 2022. május 02. 14:12

A pandémia lecsengése után újraindult a hévízi és környékbeli éttermek séfjeit tömörítő 13 séf kezdeményezés, a szakemberek úgy döntöttek, hogy egyesületté alakulnak.

Az együttműködés - amelyről legutóbb 2021. novemberében írtunk - egyik kezdeményezője, Farkas Bálint séf lapunknak elmondta, hogy az alsópáhoki Kolping Hotelben tartott legutóbbi találkozón döntöttek a tagok az egyesületté alakulásról.

A közös munka az idei évben már két helyszínen: a Palace Hotel Hévízben, illetve a Hotel Európa Fitben valósult meg sikeres és magas színvonalú gasztronómiai estek formájában.

13 séf: egyesületté alakulnak

Fotó: Farkas Bálint

„Már megvannak a soron következő helyszíneink, és azon dolgozunk, hogy a 13SÉF Tagjai által képviselt – de eddig még kimaradt házak is sorra kerüljenek" – osztotta meg lapunkkal a közös terveket Farkas Bálint.

„Ennek a folyamatnak azonban egyszer a végére érünk, ezért eltökélt szándékunk – azon felül, hogy szívesen visszatérünk az eddigi helyszínekre, és újra „örömfőzünk" – az, hogy szélesítsük tevékenységeink körét, annak érdekében, hogy megtartsuk a szakma magas színvonalát, hogy motiváljunk, és természetesen a gasztronómiával foglakozó vállalkozások (éttermek, szálláshelyek, termelők, beszállítók) részére segítséget nyújtsunk" – tette hozzá Farkas Bálint.

Ezért céljaik közt megfogalmazták a tanulók gyakorlati és elméleti képzésében való aktív részvételt, együttműködve a szakiskolákkal.

Céljuk ezenkívül a regionális helyi termelők támogatása, a termékeik beépítése a keresletbe, illetve a kereslet alakítása a kínálatra, szemléletformáló hatással.

Kapcsolódó cikkek