Összefogott a BFTK és a Danubius Hotels a turistákért

Forrás: turizmus.com

 2017. március 09. 18:25

Stratégiai megállapodást kötött a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. (BFTK) és a Danubius Hotels Zrt.

A felek az eddiginél is szorosabban működnek együtt a Budapest Card népszerűsítése és a budapesti kulturális eseményekre érkező vendégek minél jobb kiszolgálása érdekében – olvasható a kiadott sajtóközleményben.

A két fél között aláírt stratégiai együttműködési megállapodásban a Danubius Hotels vállalja a BFTK Nonprofit Kft. saját rendezvényeire, fesztiváljaira – mint például a Budapesti Tavaszi vagy Nyári Fesztiválra – érkező előadóművészek elszállásolását is. Emellett a szerződő felek kiemelt stratégiai partnerként kezelik egymást, annak érdekében, hogy ezzel is elősegítsék a szállás, a gasztronómia, illetve a kulturális szolgáltatások egymást erősítő értékesítését. A BFTK és a Danubius Hotels a jövőben kölcsönös tanácsadást is nyújt egymásnak azért, hogy Budapest a lehető legszélesebb vendégkör számára jelenjen meg vonzó turisztikai desztinációként, az igényes, fizetőképes keresletet megszólítva – olvasható a kiadott sajtóközleményben.

Turisták a Halászbástyán

Fotó: budapestinfo.hu

„2016-ban nagyon jó évet zárt a budapesti turizmus, hiszen az év során a fővárosba érkező vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma december végére átlépte a 9 milliós határt. Ezen belül 85 százalékot tett ki a külföldi vendégforgalom részaránya. A kedvező trendek fenntartásához pedig elengedhetetlen a legnagyobb hivatalos fesztivál- és turizmusszervező és a szállásadó szervezetek együttműködésének szorosabbra fonása" – mondta a megállapodással kapcsolatban Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

„A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal évek óta szoros kapcsolatot ápolunk, a mostani megállapodással pedig formálisan is rögzítettük az együttműködés kereteit. Közösek a céljaink, nevezetesen, hogy tovább növekedjen a fővárosunkba érkező vendégek száma, illetve ezzel egyidejűleg Budapest pozíciói tovább erősödjenek a minőségi turizmus területén" – fejtette ki az egyezséggel kapcsolatban Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.