Összefogtak a magyarországi Marriott szállodák

Forrás: turizmus.com

 2020. április 28. 10:57

A Budapest Marriott Hotel, a Courtyard by Marriott Budapest CityCenter, a Ritz Carlton Budapest és a Four Points by Sheraton Kecskemét több mint ezer textíliát, törölközőt, ágyneműhuzatot, szobapapucsot, higiéniai termékeket ajánlott fel a Szent László Kórház és a Bács-Kiskun Megyei Kórház részére.

A tárgyi adományok összértéke meghaladta a 2,5 millió forintot. A szállításban a Hertz Autókölcsönző nyújtott segítséget – tájékoztatta szerkesztőségünket a Marriott.

A koronavírus járvány az Országos Mentőszolgálat mindennapos munkáját is jelentősen megnehezíti. A járványhelyzet időszakában is üzemelő Budapest Marriott Hotel által felajánlott textíliákból a Masszi 21 Szabóság karitatív munkájának köszönhetően 130 db lepedő készült el a koronavírusos betegeket szállító mentőautókba, amelynek összértéke eléri az 1 millió forintot.

Példás összefogás a szállodák között

Fotó: Budapest Marriott Hoel

A szálloda DNB Budapest étterme bekapcsolódott a jótékonysági megmozdulásokba: minden húsvéti megrendelés után 1300 forinttal támogatta az Országos Mentőszolgálat munkáját. Ezen felül heti 50 adag csirkepaprikás elkészítését és kiszállítását vállalta a Szent László Kórház és az Országos Korányi Pulmonológia Intézet egészségügyi dolgozói számára.

Ebben a Fabri Tours ajánlotta fel partnerségét. A Four Points by Sheraton Kecskemét 100 adag meleg ételt osztott ki a szociálisan rászorulóknak a Boldog Karol Wojtyla Barátság Központban a húsvéti ünnepek alatt.

„Támogatásainkon keresztül szeretnénk megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos és példamutató munkáját" – nyilatkozta a magyarországi Marriott szállodák nevében Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója.