Ősszel nyit a CsabaPark

 2014. március 07. 14:07

A tervek szerint ősztől lesz látogatható a Békéscsabán, 51 hektáros, parkerdős területen létrejövő, a Csabai kolbász készítésének hagyományait őrző gasztroturisztikai rendezvényközpont, a CsabaPark.

Az 1,5 milliárd forintos projekt részeként 2800 négyzetméteres központi rendezvénycsarnok, kolbászudvar, kolbászműhely, kolbászmúzeum, vendéglő és üzletek, tematikus játszópark létesül. Fontos cél lesz továbbá a helyi kistermelők piacra jutásának segítése is.

A Kolbászudvar látogatóközpontban kap helyet a Kolbászmúzeum, a Kolbászműhely és az étterem, a látogatóknak lehetőségük nyílik kolbászkészítésre, részt vehetnek egyéb interaktív programokon is, az elkészített termékeket és egyéb tradicionális ételeket pedig helyben el is fogyaszthatják. A Kolbászmúzeum a Hungarikum címet elnyert Csabai kolbász történetét mutatja majd be, a Kolbászfalu családias hangulatú disznótoros vagy lakodalmas programok megrendezésére lesz alkalmas.

A fő célcsoportnak számító családosok igényeit figyelembe véve a fejlesztés részeként ügyességi, kreatív, egyedi elemekkel ellátott tematikus parkot is kialakítanak, a téma igazodik a Kolbászudvar egészéhez, továbbá ismeretterjesztő és készségfejlesztő foglalkozások is megrendezésre kerülnek.

A CsabaParkhoz kapcsolódó parkerdei tanösvények, gyalogos és kerékpáros útvonalak a pihenést és kikapcsolódást szolgálják, a túrautak mellett fedett pihenők, padok, szalonnasütő és bográcsozó helyek is lesznek majd.