Ősszel tovább erősödhet a SZÉP-kártya

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 06. 19:57

Baldauf Csaba, az MSZÉSZ általános alelnöke ősszel további forgalomerősödést vár a SZÉP-kártyától, amely már eddig is nagyon komoly növekedést produkált.

A Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatójával, az MSZÉSZ általános alelnökével a Trend FM készített interjút, amiben Baldauf Csaba az idei balatoni szezon értékelésére és a tervekre is kitért.

A Kolping Hotel esetében idén nyáron 35 százalékkal nőtt a SZÉP-kártya beváltása a tavalyi év azonos időszakához képest. Júniusban közel 60 százalékos volt az emelkedés, ami persze már a pünkösddel is összefügg. Mindenképpen hatalmas növekedésről beszélhetünk, főleg úgy, hogy az utóbbi négy-öt évben kismértékű csökkenés volt tapasztalható – emelte ki az igazgató.

Baldauf Csaba

Fotó: turizmus.com / Dombóvári Judit

Baldauf Csaba szerint a bővülés oka egyértelműen az, hogy a cafeteriaszabályok változása miatt idén egyre több munkáltató fordult a SZÉP-kártya felé.

A trend várhatóan ősszel sem változik, sőt a szakember a SZÉP-kártya további erősödésére számít. A belföldi vendégek egy része ugyanis egyre tudatosabb: nem a drága nyári főszezonban megy pihenni, hanem ősszel, amikor akár 40-50 százalékkal is alacsonyabbak az árak.

Főleg akkor számít ez, ha több gyerek is van, és hosszabb időt szeretne együtt tölteni a család. Könnyebben elviseli a családi kassza, ha utószezonban váltják be a SZÉP-kártyát, és ezt már csak ki kell egészíteni. A szülők és a pedagógusok elég rugalmasak, ez a megoldás akkor is működik, ha már elkezdődött a tanév.

„Az utolsó egy évben tudatosan figyeltük, hogyan reagálnak a vendégek az akciókra. Azt tapasztaltuk, hogy van az a kedvező árajánlat, amiért már elkérik a gyereket az iskolából csütörtök-péntekre vagy hétfő-keddre" – magyarázta Baldauf Csaba.

A szakember szerint nagyon pozitív tendenciáról van szó. Kormányzati oldalról már csak azért is érdemes fenntartani a rendszert, mert „tiszta" árbevételt produkál. A másik érv a SZÉP-kártya mellett az, hogy így legalább ténylegesen rá lehet kényszeríteni az embereket arra, hogy pihenjenek.

A SZÉP-kártyának edukáló szerepe is van

Fotó: szepkartyam.hu

„A magyar néplélek olyan, hogy képes feláldozni magát a „szebb jövőért", és elfelejtünk élni. A SZÉP-kártyának edukáló szerepe is van, és nagyon fontos, hogy a hatására egyre többen mozdulnak meg. Amikor elérjük, hogy a forgalom 50 százalékát a belföldi vendégek adják, az örömteli dolog, 15 éve ez elképzelhetetlen lett volna. Tovább kell erősödnie a belföldi forgalomnak, ennek a SZÉP-kártya egyértelmű támogató eszköze" – tette hozzá az MSZÉSZ általános alelnöke.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).