Őszi szezonnyitó a csopaki strandon

Forrás: turizmus.com

 2015. október 18. 16:57

Amikor a balatoni strandok bezártak, a csopaki kinyitott, ráadásul egy rendhagyó, Szezonnyitó házibulin október 16-án.

A szervezők a hagyományteremtés szándékával invitáltak egy szakmai-baráti eseményre, hogy megismerjük a Csopak-Paloznak-Balatonfüred-Tihany régió színvonalas vendéglátóit, akik arra szövetkeztek, hogy bebizonyítsák: a Balaton vidékére nemcsak nyáron érdemes ellátogatni.

 

A gasztroturisták számára jó hír, hogy a környék vendéglátói most már egész évben várják a vendégeket. Legalább ilyen jó, hogy összefogva, egymással egyeztetve, egymást ajánlva várják a vendégeket. Magyarországnak ez a különleges, egyre nagyobb figyelmet kapó régiója együtt szeretné megmutatni ételeit, borait, pálinkáit, nem konkurenciát, hanem társat látva a kollégákban.

Az pontosan kiderült a csopaki strandon, hogy nagyon jól mutatnak egymás mellett a csárdák, a cukrászdák, kávéházak, borpincék és éttermek tulajdonosai, akik nagy fába vágták a fejszéjüket: az üzletek felépítése után most abba kell invesztálniuk, hogy egész évben nyitva tartanak, és hosszú, szívós munkával a balatoni éttermekbe, csárdákba szoktassák a vendégeket akkor, amikor a többiek bezárnak.