Őszi tudástár és networking a SZÉSZT rendezvényein

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 11. 13:51

Tapolcán tartotta őszi rendezvényeinek első előadássorozatát a Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó, azaz a SZÉSZT, amely 2009-ben indult útjára, szállodai és éttermi beszállítók kezdeményezésére.

A cél egy hatékony és hasznos szakmai platform megteremtése volt, s a mostani csaknem 130 fős részvétel jelzi, ez valószínűleg sikerült is.

Az érdeklődők három szekcióra bontva (menedzsment, housekeeping és F&B) hallgathattak meg érdekes és gyakorlatias előadásokat, a szünetekben pedig a kiállítók termékeivel ismerkedhettek. A témák szerteágazóak és aktuálisak voltak.

Az eseményről készült képgaléria ITT tekinthető meg.

 

A menedzsment szekció hallgatói egyebek mellett a sikeres szállodai újrapozicionálásról és gazdálkodásról, a gyakorlatban könnyen alkalmazható marketingtaktikákról, mosodai szolgáltatásokról, energiahatékony létesítményfejlesztésről hallhattak előadásokat, a housekeeping szekció keretében a szállodai higiénia került előtérbe különböző aspektusból. A találkozót gép- és eszközbemutató is színesítette, és bemutatkoztak új, innovatív találmányok is, mint például a hamarosan forgalomba kerülő loo-up toaletthigiéniai eszköz. Az F&B szekció keretében nemcsak a gasztrotrendekről és újdonságokról hallhattak, de az előadásokat látványkonyhás bemutató is kiegészítette.

Az ebéd után alkalom nyílt a kiállítókkal való szakmai találkozókra is, majd A jövő elkezdődött címmel hallgathattak meg plenáris ülés keretében eladást a résztvevők arról, hogy a viharsebesen változó és fejlődő technológiák hogyan változtatják meg pillanatokon belül életünket. Végezetül a házigazda Hunguest Hotel Pelion házbejárásra invitálta a vendégeket.

A SZÉSZT négy különböző helyszínen rendez konferenciát idén ősszel, a program mindegyiken azonos. A nyitó ülésen nagy volt az érdeklődés a szakma részéről, egy-egy nyugat-magyarországi hotelből többen is érkeztek, hogy mindegyik szekcióba be tudjon ülni valaki.

A további őszi időpontok és helyszínek:

2015.09.30. (szerda) Hunguest Hotel Forrás****, Szeged
2015.10.15. (csütörtök) Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness****, Mezőkövesd
2015.11.04. (szerda) Aquaworld Resort Budapest