Osztrák síparadicsomban vett szállodát Mészáros Lőrinc

Forrás: turizmus.com

 2017. július 19. 20:05

A Konzum PE Magántőkealap megvásárolta az Opimus Group Nyrt.-től a Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH-t, és ezzel tulajdonába került a négycsillagos, 91 szobás Hotel Relax Resort Kreischberg. A tranzakció értéke meghaladja a 4 milliárd forintot.

A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Mészáros Lőrinc (53%) és a Konzum Nyrt. (47%) tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Konzum PE Magántőkealap megvásárolta az Opimus Group Nyrt.-től a Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH-t. Az ügylettel a Konzum PE Magántőkealap tulajdonába került az Ausztriában bejegyzett társaság lényegi vagyonát képző, 7362 négyzetméter alapterületű Relax Resort Kreischberg wellness-szálloda, illetve a szállodához tartozó 8500 négyzetméteres telekingatlan is. A tranzakció értéke 13 millió 400 ezer euró, átszámítva több mint 4 milliárd forint.

A 2008-ban épített, 91 szobás, négycsillagos Hotel Relax Resort a kreischbergi sípályák központjában, közvetlenül a központi sífelvonó előtt fekszik. Az évi 269 napos működési időszakban a szálloda foglaltsága meghaladja a 80 százalékot. A hotelt – határozott idejű bérleti szerződés alapján – jelenleg a Relax Gastro & Hotel GmbH üzemelteti.

A Hotel Relax Resort közvetlenül a kreischbergi sífelvonó előtt fekszik

Fotó: relaxmurau.at

A közlemény szerint az adásvétel része annak a portfóliórendezési törekvésnek, melyben a két tőzsdei vállalat stratégiájának megfelelő területek szerint szervezi át érdekeltségeit. Ennek megfelelően a Konzum Nyrt. elsősorban a turizmusra, illetve a pénz- és tőkepiaci befektetésekre koncentrál, míg az Opimus a média, az ipar és mezőgazdaság területén keres akvizíciós célpontokat.

A 91 szobás Hotel Relax Resortot 2008-ban építették

Fotó: relaxmurau.at