Öt izgalmas helyszín Valentin-napi romantikázáshoz

Forrás: turizmus.com

 2022. február 09. 16:07

A tél utolsó hónapja sok helyen a jókedvű, tavaszváró mulatságok, bálok és télűző szokások jegyében telik. Ráadásul február 14-én ajándékozzák meg egymást a szerelmesek is, számukra állítottuk össze az alábbi romantikus programlehetőségeket.

Főúri kényeztetés Turán

A BOTANIQ Turai Kastélyt 1883-ban Schossberger Zsigmond báró szerelme jeléül építtette a feleségének. Kell ennél meggyőzőbb érv, hogy itt töltsünk párunkkal egy hamisítatlan, romantikus Valentin-napi hétvégét?

A Budapesttől rövid autóútra található hotel tökéletes elvonulást kínál a nagyváros zaját, ahol magunk mögött tudjuk hagyni a rohanó mindennapokat, csodás parkja szerelmes andalgásra hív. A történelemmel átitatott tágas terek a gondoskodás és az elegancia kényeztető nyugalmát árasztják.

Igazi mesebeli kastély romantikázni vágyó pároknak

Fotó: Hlinka Zsolt / BOTANIQ Turai Kastély

A szobákban a szerelem pezsgője (Deutz, Rosé Brut) fogad, a Clarisse Étteremben hatfogásos fine dining vacsorát is választhatnak a vendégek, akik a Pálmaházban – akár vasárnapi villásreggeli, akár a koktélkülönlegességekkel „fűszerezett" háromfogásos Valentin-napi vacsora alatt – további pazar gasztronómiai élményekben merülhetnek el.

A kastély spa-részlege hosszabbított nyitvatartás mellett igazi lelket simogató harmóniával ajándékozza meg a párokat, akik a többi vendégtől elvonulva édeskettesben akár privát spa-t is használhatnak.

 

Szívet dobogtató páros élmény Hévízen

Vérpezsdítő februári hétvégék várnak a wellnessprogramokat előnyben részesítő párokra a hévízi Ensana-házakban, a Thermal Aquában és a Thermal Hévízben.

A romantikus alaphangulatot már az extra szobai bekészítés, a virágcsokor, a pezsgő és a csokoládé bonbon garantálja, s az élmények fokozásáról a szállodák wellnessrészlegei gondoskodnak. Gazdag kínálatukból nehéz választani, a gyertyafényes fürdőzés, a boros pezsgőfürdő, valamint a csábító Kleopátra fürdő például egyértelműen a romantikát helyezi előtérbe, míg a bőrszépítő wellnesskezelések, a szaunaszeánszok frissítő-regeneráló hatással vannak szervezetünkre. Egy-egy ilyen kezelés után a szó szoros értelmében megújult lelkesedéssel térhetünk vissza a hétköznapokhoz.

Vérpezsdítő szaunázás és gyertyafényes fürdőzés – kell ennél jobb?

Fotó: Ensana Hotels

A szállodák bárjaiban péntek és szombat esténként pergős ritmusú élőzene dobja fel a hangulatot, a bárok csábító februári kávéajánlatai közt pedig a Valentin latte a legmenőbb ezekben a napokban.

És aki a szállodák falain túli világra is kíváncsi, az fedezze fel a Hévízi-tó környékét, és látogasson el az Egregy városrész román kori templomához.

 

Teljes feltöltődés Tiszaújváros új szállodájában

Elsőre meglepőnek tűnhet Tiszaújvárosba utazni Valentin-nap alkalmából, de ha megismerik a Tisia Hotel & Spa-t, nem is lesznek további kérdéseik. A frissen átadott négycsillagos szállodából közvetlen átjárás nyílik a mellette lévő Gyógy- és Strandfürdőbe, ahol bel- és kültéri medencékben is lubickolhatnak.

Az 1200 méter mélyről feltörő gyógyvíz több egészségügyi probléma esetén is bizonyította már hatékonyságát, és kitűnően oldja a munkás hétköznapokban felgyülemlett stresszt. A hűvös februárban a forró, gőzölgő vízben ülni, miközben megérkezik az esti sötétség – igazán remek élmény. Sőt, Valentin-nap alkalmából a fürdő kivételesen este negyed kilenctől éjfélig tart nyitva.

A wellnessezés után jól esik az édes kényeztetés

Fotó: Tisia Hotel & Spa

A hotel spa-részlegén egy pihentető masszázzsal vagy beauty-kezeléssel is megkoronázhatják a szerelmesek napját, mielőtt elfogyasztják a helyi séf aznapra összeállított, minőségi fogásait. A vacsorák és a reggelik egyaránt a vendégek kedvencei, akik szívesen üldögélnek az étterem melletti bárban is, délelőtt egy-egy kávét vagy este koktélt kortyolgatva.

Napközben érdemes átautózni akár Miskolcra, Lillafüredre, Tokajba vagy Poroszlóra, ahol a Tisza-tavi Ökocentrum érdekességei télen is remek szórakozást kínálnak.

 

Rózsaszirmok és Valentin-masszázs Tokaj-Hegyalján

Kifinomult, modern elegancia, kényeztető wellness, különleges ízélmények és festői környezet – mindez világörökségi helyszínen, Tokaj-Hegyalja szívében, Tarcalon várja a látogatót, az Andrássy Kúria & Spa-ban.

A barokk épület a borvidék egyik legszebb építészeti remekműve, melynek története az 1700-as évekre nyúlik vissza. A különleges miliőhöz olyan Valentin-napi extrák társulnak, mint a rózsasziromszórás és a pezsgőbekészítés a szobában, de Valentin-masszázst is lehet kérni.

Különleges miliő Valentin-napi extrákkal

Fotó: Andrássy Kúria & Spa

Az izgalmas kialakítású spa-részlegen sejtelmes barlangfürdő masszázs-élményelemekkel, úszómedence, jakuzzi, finn és infra szauna, sókamra, gőzfürdő és élményzuhanyok teszik teljessé a tarcali szerelmes napokat. A romantikus élményeket hatfogásos, gyertyafényes Valentin-napi menüvel és a hozzá illő borsorral koronázhatják meg a párok.

A szomszédos Tokajba is ajánlott kiruccanni, ahol a Világörökségi Bormúzeum és a Tokaji Múzeum mesél a térség világhírű borkultúrájáról.

 

Wellnessélmények a „város felett"

A négycsillagos debreceni Hotel Lyciumban a Valentin-napi romantikus pillanataink egy részét eltölthetjük a szálloda legfelső szintjén található, különleges kilátást nyújtó wellnessrészlegben, ahol a 14 méteres medencén kívül, jakuzzi, infrakabin, merülő medence található. A szaunázás testet és lelket tisztító jótékony hatásait pedig hagyományos és aromaterápiás finn szaunákban lehet élvezni.

Minden adott a teljes kikapcsolódáshoz

Fotó: Hotel Lycium

A „város feletti" jakuzzizást Valentin-napi pezsgős vacsorával koronázhatja meg az, aki párjával itt tölti a hétvégét. A hotel ajándéka a Valentin-napi vendégeinek egy egész napos belépő az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőbe.

Ha Debrecent választják, a város ikonikus látnivalóit is feltétlen iktassák be a programjukba! Sétáljanak kéz a kézben a téli Nagyerdőben, térjenek be a Déri Múzeumba megnézni a világhírű Munkácsy-trilógiát, a szomszédos MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központba vagy a Szabó Magda emlékházba. A kilátás kedvéért pedig igazán megéri felkapaszkodni a  Református Nagytemplom két tornya közé, hogy a 45 méter magasságban kialakított panorámajárdáról letekintsenek a városra.

(Borítókép: Hlinka Zsolt)