Ötcsillagos szálloda épülhet Balatonszemesen

 2011. január 07. 10:55

Gyógyvizes szállodát építhetnek a kínaiak Balatonszemesen, a hajdani szovjet tábor területén, ha más befektető nem előzi meg a kínai partnert. - Aki előbb viszi a területet, azé – mondta Takács József balatonszemesi polgármester. – Való igaz, hogy kínai barátainknak is felajánlottuk az egykori orosz tábor 2,5 hektáros területét, ahol ötcsillagos gyógyszálló épülne, hasznosítva végre a település határában talált gyógyhatású termálvizet. Az ingatlan előtt közvetlenül vízparti terület van, ahol további fejlesztések lehetségesek.

Balatonszemes Dongying városával vette fel a kapcsolatot, a kínai delegáció az ősszel járt a balatoni községben, s akkor vetődött fel az is: jöjjön létre testvértelepülési együttműködés a két fél között.
– Dongying kőolaj-kitermeléssel foglalkozó város, szívesen fektetnének be Európában – így a szemesi polgármester. – Kínai léptékkel hozzánk hasonló kis település, a maga „mindössze” két és félmillió lakosával. Érdekli őket a gyógyszálló-építés, a többi már a további tárgyalások függvénye. Takács József arról is beszámolt: egy angol beruházó cég magánkórházat építene az egykori Bagódomb kemping területén. Ez nem helyi betegekre létesülne, hanem az egészségturizmus keretében szállítanák, csábítanák Balatonszemesre a gyógyulni vágyókat. (www.sonline.hu)