Ötcsillagos, felnőttbarát szálloda nyílik Balatonfüreden

Forrás: turizmus.com

 2022. április 28. 10:56

A május 16-án nyíló LUA Resort az első ötcsillagos, felnőttbarát szolgáltatásokat kínáló luxusszálloda a Balaton északi partján.

Balatonfüred új luxusszállodája azokat a vendégeket szólítja meg, akik olyan kikapcsolódási lehetőségeket és helyszíneket keresnek, ahol elmerülhetnek a fenntartható luxusban és a minőségi énidő jegyében élvezhetik a felnőtt elvonulás nyugalmát.

A komplex turisztikai élményt kínáló LUA Resort létrehozásakor mind a környezet, mind a hotel, a gasztronómia, a wellness- és spakezelések, valamint a szabadidős programok egy jól átgondolt, komplex filozófia mentén kerülnek kialakításra – ismerteti koncepcióját közleményében a szálloda.

A május 16-án nyíló luxusszálloda immáron hivatalosan is 5 csillag besorolású, miután sikerrel szerepelt a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület kötelező auditján.

 

Fenntartható luxus

A 78 szobás szálloda épülete a modern építészet letisztult, izgalmasan elegáns, natúr dizájn vonalát képviseli, különleges lokációja élvezi a vízparti kivételes lehetőségeket.

Közvetlenül a szálloda előtt épül Balatonfüred új vitorlás kikötője. A Balaton vizére épített Sun Lounge & Champagne Terasz kényelmes napozóágyakkal, egyedi tihanyi panorámával, teljes körű szervizzel várja a vízpart szerelmeseit.

Kifinomult elegancia és luxus jellemzi a belső kialakítást

Fotó: Király István

 

High-end minden szolgáltatásban

A szálloda szolgáltatásai nemcsak funkció és esztétika terén remekelnek, hanem a luxus és a fenntarthatóság felé is fontos lépéseket tesznek.

Az alvásminőségre külön figyelmet szentelnek a beruházók, a LUA Sleeping Concept alapján olyan egyedi, párnamenüvel kiegészített ágy-matrac kombinációk kerültek a szobákba, amelyben valódi alvásélményre számíthat a vendég.

Elsődleges szempontok közt a vendég alvásminősége

Fotó: Király István

A szálloda gasztrotérképét is komplexitás jellemzi. Pesti István, a tatai Platán Michelin-csillagos séfjének szakmai tanácsadásával magas szintű gasztronómia valósul meg a NOON Restaurant & Lounge-ban.

A reggeli kínálatban a mindig bőséges, friss, egészséges, minőségi alapanyagokból készülő brunch jellegű ételek jelennek meg, melyet a LUA Specialty Coffee tesz teljessé. A magas minőségű kávét minden reggel hozzáértő kezek készítik OneEleven egyedi pörkölésű kávébabból. A NOON Bár a füst tematikájú koktélok köré épül, ahol a látvány, az íz és az aroma adja az igazi koktélélményt.

 

Flow-élmény a spa-ban

A szálloda a spa- és wellness-szolgáltatások terén is értéket teremt: több mint 1000 négyzetméteren megmutatja, hogyan lehet a legmodernebb technológiákat a hagyománnyal és a természetes megoldásokkal ötvözni.

Wellnessrészleg a legmodernebb technológiák és a hagyomány ötvözésével

Fotó: Király István

A kezeléseket a magyar termálvízből készülő, világszínvonalú és legnemesebb hatóanyagokat tartalmazó Omorovicza termékekkel végzik. A wellnessrészleg különlegességei közé tartoznak a hazánkban még kevésbé ismert fémszerkezetű, rozsdamentes acélmedencék, illetve a lebegőkabin, azaz a float spa. Télen a külső medence vizéből csodálhatják a Balatont, nyáron pedig a tó vizére helyezett exkluzív stégen napozhatnak a vendégek.