Ötcsillagos szállodakomplexum épül Balatonfüreden

Forrás: MTI/turizmus.com

 2023. június 02. 15:51

Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket – közölte Szepesi Richárd projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.

Elmondta, hogy a 102 szobás ötcsillagos szálloda mellett a balatonfüredi BalaPort projektben 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 24 luxus apartman is épül, valamint a kikötői infrastruktúrát is fejlesztik.

Szepesi Richárd hozzátette: jelenleg is zajlik a komplexum építése, a Fazakas Építésziroda által tervezett külső, a 81Font által tervezett belsőépítészet a francia Riviéra 1960-as évekbeli csillogását idézi majd. Kültéri és beltéri medencék, fitneszterem és spa, valamint szaunapark is létesül mintegy 3 ezer négyzetméteren. A szállodában az éttermek mellett bár és egy poolbár várja majd a vendégeket. A Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort a szabadidős és üzleti utazókat egyaránt szeretné kiszolgálni.

Dél-franciaországi mediterrán hangulatot szeretnének teremteni a beruházók, olasz életérzést sugalló belsőépítészetet és szolgáltatásrendszert ígérnek a szállodába, amelynek a gasztronómiai kínálata is egyedülálló lesz – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Marriott International szerződést kötött a Balaport Investment Kft.-vel, így épülhet fel a Le Méridien Resort, amely Magyarországon a szállodahálózat első vidéki hotelje lesz.

Silvija Lovreta, a Marriott International dél- és kelet-európai szállodai fejlesztési igazgatója elmondta, hogy a Marriott International magyarországi portfóliója eddig hat szállodát foglal magában, köztük a The Ritz-Carlton Budapest, a Budapest Marriott Hotel, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest.

balaport

A 102 szobás ötcsillagos szálloda mellett a balatonfüredi BalaPort projektben 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 24 luxus apartman is épül

Fotó: BalaPort

Bóka István, Balatonfüred polgármestere azt emelte ki, hogy az új komplexum megépülése jelentősen segíti majd a városban a konferenciaturizmus erősítését. "Nagyon fontos, hogy a hotel területe nyitott lesz, a sétányt és a parti részt egész évben bárki bejárhatja majd. Úgy tervezzük, hogy a jövő nyári szezonban már körbesétálható lesz ez a terület" – fogalmazott a polgármester.

A különleges hotel a Balaton legexkluzívabb turisztikai fejleszési projektjének, a BalaPortnak az ékköve lesz. A szálloda mellett vízparti apartmanokat is építünk, ezek értékesítése már elkezdődött. Háromezer négyzetméteres wellness részleget alakítunk ki, és itt lesz a Balaton legmodernebb kikötője is – fogalmazott az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Szepesi Richárd.

A projekt alapítójának és tulajdonosának a csapatához köthető egyebek mellett a Bambara Hotel, a Shiraz Hotel fejlesztése és üzemeltetése, valamint az utóbbi évek jelentős turisztikai fejlesztései közül a tokaji Minaro Hotel Tokaj és Rendezvényközpont és a Balaton déli partján a BalaLand Hotel, FamilyPark és Residence.