OTP: a lakáscélú támogatás és a SZÉP-kártya lehet a fő eleme a cafeteriának idén

Forrás: turizmus.com

 2015. január 21. 14:09

A vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatás és a SZÉP-kártya lehetnek az idei év meghatározó cafeteria-elemei - mondta Kovács Antal, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Közölte: a munkáltatók tavaly összesen 57 milliárd forintot utaltak át 810 000 OTP SZÉP-kártyára, a munkavállalók 55 milliárdot használtak fel, ami 11, illetve 8 százalékos bővülés 2013-hoz képest.

Kiemelte: a 2015-ös adóváltozások egyik nagy nyertese a SZÉP-kártya lehet, hiszen a kormányzat végül enyhített eredeti elképzelésén.

Gál Tamás, a bank cafeteria szolgáltatási vezetője jelentős sikernek tartja, hogy 2014-ben is megtartották a 75 százalékos piaci részesedésüket. A jövőt illetően bizakodó, hiszen az elfogadott adójogszabályok alapján a SZÉP-kártyás feltöltések továbbra is kedvező adózás mellett adhatók a munkavállalók számára - emelte ki Gál Tamás.

Hozzátette: a legnépszerűbb alszámla a feltöltések és a felhasználások tekintetében is a vendéglátás maradt, a szálláshely alszámla a második, végül a szabadidő alszámla zárja a sort.

A bank összesítése alapján a kártya 2011-es indulása óta 158 milliárd forint feltöltés érkezett az OTP SZÉP-kártyára. A 2013. december 31. és 2014. november 30. közötti időszakban a feltöltések összege közel 50 százalékkal emelkedett, míg a kártyabirtokosok száma közel 15 százalékkal nőtt. Az indulás óta teljesített feltöltésekből tavaly november végéig összesen 136 milliárd forintot használtak fel a kártyabirtokosok. Az OTP Bankcsoport a cafeteria palettáján keresztül több mint 1,2 millió munkavállalót szolgál ki munkáltatói partnereivel közösen.