OTP: több mint 20 milliárd forintos költés a SZÉP-kártyákon a nyári szezonban

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 19. 13:50

A nyári szezonban több mint 20 milliárd forintot használtak fel az OTP Szép-kártya birtokosok, a három nyári hónap alatt napi mintegy 220 millió forintos felhasználás történt - közölte az OTP Bank az MTI-vel pénteken.

Összefoglalójában a bank kiemeli: idén nyáron közel 2 százalékkal több juttatást használt fel a 780 ezer kártyabirtokos a tavalyi év azonos időszakához képest. Költés szempontjából a legnépszerűbb régiónak most is a budapesti számított, itt mintegy 7,5 milliárd forint értékben fizettek SZÉP-kártyával. Ezt a balatoni régió követte közel 3 milliárd forinttal.

A tavalyi költésekhez képest a legfontosabb változás, hogy idén a kártyabirtokosok Budapesten mintegy 126 millió forinttal több juttatást használtak fel, ami feltehetően az idén tapasztalható rossz időnek volt köszönhető.

 

A közlemény szerint a nyári adatok mellett figyelemre méltó, hogy idén májusban 30 százalékkal több juttatást használtak fel a kártyabirtokosok. Ez egyrészt a lejáró egyenlegeknek, másrészt annak köszönhető, hogy sokan már májusban lefoglalták és kifizették a nyaralásukat.

A közlemény idézi Kovács Antalt, az OTP Bank vezérigazgató-helyettesét aki elmondta: az OTP SZÉP-kártyákról az utóbbi három nyári szezon alatt több mint 55 milliárd forint áramlott a gazdaságba. Ez azt jelenti, hogy a kártyabirtokosaik ezekben az időszakokban napi szinten mintegy 220 millió forintnyi elektronikus utalványt használnak fel.

Kiemelte: a SZÉP-kártya nemcsak a gazdaságra van pozitív hatással, mert amellett, hogy növeli a vendéglátás és turizmus bevételeit, a munkavállalóknak is rendkívül kedvező, hiszen elősegíti a pihenést és kikapcsolódást.

Tájékoztatása szerint közel 15 ezer munkáltatói partnerük mintegy 780 ezer munkavállalója rendelkezik OTP SZÉP-kártyával, a feltöltések összege megközelíti a 150 milliárd forintot. Az OTP Bank arra számít, hogy idén is sikerül teljesíteni az év elején kitűzött célját és megtartja 75 százalékos piaci részesedését a SZÉP-kártyák terén.