Ötven séf, ötven történet az idei Gourmet Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2020. március 05. 12:40

Május 21. és 24. között az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai sorakoznak fel a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon, a már megszokott helyszínen, a Millenárison, a korábbinál is nagyobb területen.

A korábbi évek étel- és alapanyag-tematikái után idén a szervezők egy kulcsszót, az „örökséget” választották a fesztivál központi témájának, azzal a céllal, hogy az emblematikus fogásaik mellett a kiállító éttermek séfjei személyes ízeket, ételeket, izgalmas történeteket vegyenek majd elő.

„Úgy gondoltuk, hogy a jubileumi év jó alkalom arra, hogy a kiállító éttermek séfjei saját történeteikkel is gazdagítsák a fesztivált. Az idei témával az ő emlékeikre, szakmai örökségükre koncentrálunk. Reményeim szerint ez minden eddiginél sokszínűbb és különlegesebb fesztiválmenüt eredményez, amely a nagyközönség számára is új élményeket jelent majd” – mondta Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője.

Az idei Gourmet-n a séfek szinte együtt töltik a fesztivál négy napját az igényes gasztronómia több tízezer rajongójával

Fotó: Gourmet Fesztivál

„Tíz éve azzal a céllal vettük át és újítottuk meg a korábban Budai Gourmet néven elindult fesztivált, hogy minél teljesebb képet adjunk a minőségi gasztronómia látványosan fejlődő világáról. Az elképzelésünk az volt, hogy elérhetőbbé tegyük, közelebb hozzuk a fogyasztókhoz a gasztroforradalom éllovasait, azáltal, hogy végre egy helyen kóstolhassák végig Magyarország legjobb konyháit. Aztán évről évre igyekeztünk mindig tovább fejleszteni a rendezvényt, ennek érdekében például folyamatosan bővítettük a résztvevők körét. Gyakorlatilag mára a Gourmet Fesztivál egy teljes körképet tud nyújtani a hazai gasztrokultúráról” – tette hozzá  Gerendai Károly.

A fesztivál célja, hogy minél teljesebb képet adjon a minőségi gasztronómia látványosan fejlődő világáról

Fotó: Gourmet Fesztivál

Az idei Gourmet-n a séfek szinte együtt töltik a fesztivál négy napját az igényes gasztronómia több tízezer rajongójával, és az éttermeikből és tévéműsorokból ismert ikonok közül a színpadon is bemutatót tartanak olyan sztárok, mint Rácz Jenő, Wolf András, Mizsei János, Bíró Lajos, és az Anyukám mondta éttermet jegyző Dudás testvérek.

A színpadon ezúttal is Mautner Zsófi és Jókuti András lesznek a házigazdák, akik többek között olyan ínyenceket is vendégül látnak, mint Dragomán György író, Hajós András énekes, humorista, Pásztor Anna előadóművész és Sváby András műsorvezető, producer.

A bemutatókon túl workshopok és gyerekfoglalkozások is helyet kapnak a programban, a felnőtteket pedig egy izgalmas új, szabadtéri helyszín, a Tűzhely várja majd, eddig nem tapasztalt közösségi élménnyel.

A Gourmet-nak otthont adó Millenáris idén megújult külsővel és tartalommal várja a fesztivál vendégeit

Fotó: Gourmet Fesztivál

A Gourmet-nak otthont adó Millenáris idén megújult külsővel és tartalommal várja a fesztivál vendégeit. A 2,5 hektáros parkrésszel, függőhíddal, tóval gazdagodott Millenárison a pihenni és feltöltődni vágyók is megtalálhatják a számításukat, hiszen a kibővített multifunkcionális térben folyamatosan programokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.


Az Electrolux hatodik éve kiemelt támogatója és résztvevője a fesztiválnak, idén újabb szintre lép az együttműködés, immár névadó szponzorként jelenik meg a rangos hazai gasztroeseményen.

Kapcsolódó cikkek

Budára költözik a Stand25

2019. október 01.