PAKK-fődíjjal, Sör-GPS-szel indítja a sörturista-szezont a Szent András Sörfőzde

 2014. július 07. 16:24

Az ország egyik legizgalmasabb, legszebb élelmiszer- és italcsomagolásait díjazó Pakk Csomagolásdizájn Versenyen Kategóriagyőztes Főíjasként végzett a Szent András Sörfőzde új palackdizájnjaival.

A verseny közel félszáz indulójából mindössze hárman érdemelték ki a Kategóriagyőztes Fődíjas címet, köztük a Szent András Sörfőzde. Az idei sörszezonra és a Békésszentandrásra zarándokoló sörturistákra készülve a hangulat, a törzsközönség és a receptúrák állandósága mellett megújult a Szent András Sörfőzde sörözője, illetve elkészült a sörturisták számára a létező leghasznosabb térkép a kézműves sörfőzde új weboldalán: a Sör-GPS.

 

A Magyarország legizgalmasabb étel- és italcsomagolásait díjazó Pakk Csomagolásdizájn Versenyen Kategóriagyőztes Főíjasként végzett a Szent András Sörfőzde új palackdizájnjaival. A versenyen az összesen 46 nevezés közül 23 csomagolás került a döntőbe, amelyekből mindössze három Kategóriagyőztes Fődíjast hirdettek: a Szent András Sörfőzde prémium kézműves sörei mellett a Trafó Kultcandy és a Don Pepe Hamburgercsomagolás nyerte el a kategóriája legjobbjának járó fődíjat.

A Szentandrási Sörfőzde egyik örök sztárterméke, a pilsner-típusú alapsör, az Ogre mellett a többszörös Arany Diplomás tradicionális baksör, a Fekete, a Nemzetközi Kézműves Sörversenyen ugyancsak fődíjas fekete duplabak Black-Rose, és a szentandrási sörök rajongói körében különösen népszerű Betyár Király is megújult arculattal, új címkével indult neki az idei sörszezonnak. A nyári prémium kézműves sörfelhozatalban különösen népszerűek a hazai piacon igazi specialitásnak számító, kizárólag valódi, magyar szüretelésű gyümölcsön érlelt Szent András Meggyes, illetve Szent András Szilvás sörök, amelyek megjelenésükben szintén megújultak. Mindeközben a jól bevált békésszentandrási receptúrák nem változtak.

 

SÖR-GPS ÉS MÁS HASZNOS INFÓK

Az idei sörturista-szezonra készülve az új palackokhoz illeszkedő külsővel és hasznos tartalmakkal frissült a Szent András Sörfőzde weboldala is (www.szentandrassorfozde.hu), ahol a Szent András sörökről szóló alapinfók mellett a kézműves sörrajongók számára a nyári programok, úti tervek, illetve az esti sörözések tervezéséhez a létező leghasznosabb térkép is felkerült. Az oldalon Sörkeresőként szereplő „SÖR GPS" megmutatja, hogy az országban, illetve az adott városban hol érhető el a kereső tartózkodási helyéhez legközelebb békésszentandrási kézműves sör, például egy jéghideg Ogre, vagy épp egy vagány Fekete.

 

BÉKÉSSZENTARNDRÁS A SÖRTURIZMUS EGYIK HAZAI FELLEGVÁRA

A Szent András Sörfőzde az idei sör- és sörturista szezonra nem csak új palackkal és Sör-GPS-szel készült, de az országban a kézműves sörturizmus egyik fellegvárának számító Békésszentandráson működő több mint 20 éves kézműves sörfőzdéhez tartozó söröző belső terei is teljesen megújultak. Ezzel együtt a Szent András Sörfőzde és Sörkert hangulata és emblematikus sörei őrzik az ország egyik első kézműves sörfőzdéjének hagyományait, nem csak a receptúra, de a törzsközönség is állandó maradt. A Békésszentandrásra látogató Sörturistákat a programtervezésben a weboldalon is külön menüpontban összefoglalt praktikus infók segítik.