Pályázat food truckok üzemeltetésére a rakparton és a Városháza parkban

Forrás: turizmus.com

 2020. július 05. 14:37

Két frekventált fővárosi helyszín, a pesti alsó rakpart és a Városháza park időszakos vendéglátására írt ki pályázatot július 1-jén a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ.

A pályázatok a Budapest területén működő vendéglátó üzletet vagy fővárosi székhelyű mozgóboltot üzemeltetők részére kínálnak lehetőséget büfékocsik (food truck) és mobilpavilonok üzemeltetésére – vette észre a pályázati kiírást a We Love Budapest.A rakparton a kiírás összesen 14 db árusító helyre szól. Étel, ital ezen belül szeszesital árusítására is lehetőséget ad a pályázat. Az egyenlő esélyek biztosítása érdekében a rakparton sorsolás útján választják ki azokat, akik közterület-használati hozzájárulást kapnak. A bérleti díj a piaci árnál kedvezőbb mértékű lesz.

Mint ismeretes, a főváros idén nyáron hétvégenként megnyitotta a pesti alsó rakpartot a gyalogosok és biciklisek előtt. A rakpartnyitás célja egyfelől, hogy a városlakók felfedezzék Budapest ezen részét is, másfelől pedig kicsit más szemszögből nézzenek a városra. Legyenek turisták ott, ahol élnek.

A mozgó büfékkel közelebb hoznák a Dunát a városlakókhoz

Fotó:  123rf.com

A Városháza park kialakításának végleges rendezése folyamatban van, viszont addig is olyan hasznosítási megoldással kíván élni Budapest, mely új élményt jelent a budapestiek és az ide látogató turisták számára. Ennek érdekében idén nyáron „pop up” parkként várja az érdeklődőket, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatásokkal.  A nyertes vendéglátó pályázót ennél a kiírásnál zsűri választja ki. A kitelepülő vendéglátóhely mellett a BFTK infópontja is felépül.

A rakparton 2020. július 18–19-én és július 25-től augusztus 13-ig tartó időszakra szól a pályázati kiírás, a Városháza parkban pedig július 18-tól egészen szeptember 13-ig, utóbbira a kírás itt érhető el.

A pályázatok beadási határideje mindkét esetben július 8.