Pályázat innovatív városfejlesztési ötletekre

Forrás: turizmus.com

 2015. február 19. 13:23

Innovatív városfejlesztési ötletek megvalósítására írt ki pályázatot Smart City Lab Budapest címmel a Design Terminál, a leadási határidő március 31.

A személyes városélmény, valamint a városlakók környezetük iránt érzett felelőssége témájában vár pályaműveket a Design Terminál. A pályázatot olyan tervek létrehozására hirdették meg, amelyek jobbá tehetik a városi életminőséget, valamint az épített környezet, és a benne működő rendszerek közötti kapcsolatteremtést szolgálják, beleértve a digitális városi megoldásokat is - olvasható a Design Terminál MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket az idei Design Hét Budapest keretében ismerheti meg a közönség.

Mint írják, a projektet több fővárosi közműszolgáltató és egyetem szakmai partnersége segíti, fő támogatója a T-Systems Magyarország Zrt. Az idei évben a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. is szakmai partnerként működik közre a pályázat elbírálásában és a fejlesztési időszakban. A szervezők folyamatosan vonnak be további együttműködő partnereket is a nyertes koncepciók függvényében.

A pályázatot cégek, intézmények és civil kezdeményezések számára a városi terek és rendszerek, valamint új technológiák határterületein kibontakozó ötletek fejlesztésére írták ki, immár második alkalommal. Tavaly a városi infrastruktúrák működésére fókuszált a program.

A Design Terminál kiemelten fontosnak tartja az alulról jövő urbanisztikai kezdeményezések, civil és vállalkozói ötletek megvalósulását, valamint bevonását Budapest fejlesztésébe - írták a közleményben.