Pandás "témahotel"nyílik Kínában

Forrás: MTI

 2014. április 30. 11:45

A világ első pandás hotelje nyílik május elejével Kínában - a kelet-ázsiai ország legnépszerűbb állatát középpontba állító különleges szálloda már most hatalmas érdeklődésnek örvend.

A hotel az országos pandarezervátum közelében, Szecsuan tartomány közepén, az Emej-hegy szomszédságában kap helyet. A hotel különlegessége, hogy abban szinte minden pandamintájú: a falakon lévő kárpittól kezdve a szőnyegeken át a poharakig mindenhonnan a fekete-fehér állatok köszönnek vissza.

A szobákat szintén az óriás szőrösök uralják: az ágyakban plüsspandák, a falakon pandafestmények, pandás szekrény és ágytakaró, fekete-fehér bútorok várják az állatbarát pihenni vágyókat. A személyzet maga sem a szokásos szigorú egyenruhát viseli, pandajelmezben köszönti és vezeti körbe a vendégeket.

A hotel honlapjának tanúsága szerint a különleges élményért kínai viszonylatban magas árat kérnek. A szobák ára személyenként 700 jüantól (25 ezer forint) indul, de akár 2400 jüanba (86 ezer forint) is kerülhet egy-egy éjszaka. A szállodában található bár és étterem szintén pandákkal zsúfolt, utóbbi étlapján különleges, a hotel arculatát tükröző ételeket - de biztosan nem pandahúst - ígér.

Az óriáspanda veszélyeztetett állatnak számít világszerte, becslések szerint mindössze 1600 él belőlük a vadonban. Kínában különös figyelem fordul a kedvelt állatok védelmére és a faj fenntartására: a szecsuani pandarezervátum a fekete-fehér állatok mesterséges szaporításának egyik legfőbb globális színtere.