A Pannonhalmi Főapátság MICE-rendezvényeket is szívesen lát

Forrás: turizmus.com

 2023. október 17. 10:35

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a Pannonhalmi Főapátság nemcsak az ország szabadidős és szakrális turisztikai térképén foglal el előkelő helyet, de konferenciahelyszínként is egyre népszerűbb.

Sokszínű rendezvényhelyszíneik – az apátság különleges atmoszférája mellett – gasztronómiai, szakrális és kulturális kísérőprogramokat is kínálnak a MICE-szegmens számára. Csapatépítő programok a gyógynövénykertben, borkóstoló az apátsági pincészetben, tematikus szakvezetés a levéltárban és a kincstárban, orgonakoncert a bazilikában – hogy csak néhányat említsünk a lehetőségek közül.

A Pannonhalmi Főapátság kiváló helyszínt biztosít hazai és nemzetközi konferenciáknak, céges találkozóknak és továbbképzéseknek, többnapos tanfolyamoknak, tréningeknek, nyilvános és zárt körű előadásoknak, gálaesteknek. Különböző méretű termeik projektorral felszereltek, ingyenes wifi-eléréssel várják a vendégeket, egyes termekben mikrofon és flipchart is rendelkezésre áll, kávészünetre bekészítést pedig minden rendezvényhelyszínen tudnak biztosítani. Szükség esetén busztranszfer is elérhető.

Legkisebb termük is képes 80 főt befogadni, de a díszteremben több mint 250 vendéggel számolhatunk, legyen szó gálaestről, konferenciáról, tréningről vagy csapatépítő programról. Korlátozott számban, kiemelt rendezvényeknek pedig akár a könyvtár vagy a Szent Márton Bazilika is otthont adhat.

pannonhalma_rendezveny_mice

A Viator étteremben is tarthatunk rendezvényt, kiemelt eseményeknek pedig akár a könyvtár vagy a Szent Márton Bazilika is otthont adhat

Fotó: Pannonhalmi Főapátság

A rendezvények sikerét a változatos kísérőprogramok biztosítják. A gasztronómiai programok közül kiemelkedő a 3, 5, vagy 7 tételes borkóstoló a Főapátsághoz tartozó, az idén az Év Pincészetének választott apátsági pincészetben. Elérhető emellett csokoládé-, illetve likőrkóstoló program a Gyógynövénykertben, illetve sörkóstolóval egybekötött főzdelátogatás a Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjében.

A kulturális programok között nagy népszerűségnek örvend a monostor bejárása idegenvezetéssel – itt a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt és az apátság híres könyvtárát is megtekinthetjük. Utóbbit akár szakvezetéssel is bemutatják az apátság munkatársai. Elérhető a gyógynövénykerti vezetés is, amelynek végén az Illatmúzeumot is meglátogathatjuk, a zenekedvelőknek pedig 15-20 perces orgonakoncerteket ajánlanak a bazilikában vagy a Káptalan-teremben.

A szakrális programok közül a labirintusjárás, illetve a sétáló meditáció az egyik legnépszerűbb az arborétumban, de a csendmeditációval összekötött idegenvezetést is sokan választják egy-egy céges rendezvény során. Emellett a Főapátság szerzetesei is szívesen tartanak előadásokat szakterületeikről, különböző témákban.

pannonhalma_rendezveny_mice

Legkisebb termük is képes 80 főt befogadni, de a díszteremben több mint 250 vendéggel számolhatunk

Fotó: Pannonhalmi Főapátság

A széles programkínálat mellett a Főapátság catering szolgáltatásai is igénybevehetők egy-egy rendezvény során. Ültetett, tányérszervizes főétkezések, svédasztalos főétkezések, hideg-meleg büfék, kávészünetek, üzleti reggelik és állófogadások ellátását is vállalják.A Főapátság szakmai stábja szívesen segít a köszönőcsomagok összeállításában is: igényre szabott, a monostor saját, autentikus termékeiből álló ajándékot készítenek össze, amelyeket a szervezők kioszthatnak a vendégeknek. Legyen szó az apátság saját boráról vagy söréről, kozmetikumról, levendulás finomságokról vagy éppen házi gyógynövénylikőrről, a helyben termelt alapanyagokból készült apróságoknak köszönhetően a rendezvény résztvevői hazavihetnek egy darabot az apátsági élményekből.